– Vi skulle ha vunnit matchen. Just nu känns det inte alls bra. Olyckligt med utvisningen och olyckligt med självmålet, sa anfallaren.

Han såg besviken ut.

Med tanke på en man mindre i en dryg tredjedel av matchen kan man tro att nykomlingen skulle tycka att 1–1 i hemmamötet med klassiska Sandviken – med ex-allsvenska Per Olsson och René Makondele på bänken respektive planen – var rätt okej.

Artikelbild

Men så var det inte.

– Tio poäng på sju matcher. . . det är en okej start. Men vi nöjer oss inte med det här, sa Michael Uwezu.

Efter ett antal år i engelska klubbar i lägre divisioner är nigerianen inne på tredje säsongen i Linköping – och har kontrakt för ytterligare en. Målet är givet: superettan. Så fort som möjligt.

– Varför inte? Det är därför vi är här. Inte för att spela i division 1. Vi ska ta det vidare år för år. Nu tycker jag inte att det alls har varit ett så stort steg från tvåan. Vi har tillräckligt bra spelare och ledning för det här också.

När du kom – trodde du att du skulle bli kvar så länge?

– Nej, det ska jag inte säga. Men det är tack vare människorna i och runt klubben. Du känner dig bekväm, men samtidigt jobbar alla hårt. Det är så det ska vara. Jag gillar Linköping. Det är betydligt lugnare än vad jag är van vid från London.

Inför 502 åskådare var det i 45 minuter ont om målchanser i solgasset, men under starten av andra halvlek hände betydligt mer.

Bara några minuter var spelade när Michael Uwezu, efter sista förarbete av Esat Jashari, fick bollen framför fötterna i straffområdet och med vänstern dunkade in 1–0 i nättaket. Första målet för säsongen för forwarden som direkt efteråt sprang ut till bänken för att krama om managern Melke Alan.

– Jag visste att det skulle komma. Det gäller att ha tålamod, sa han.

Inte så långt efter kom förre ÅFF-aren Emil Bellander, i misstänkt offsideläge, helt fri och knuffades i skottögonblicket i ryggen av hemmabacken Ivan Bukenya. Det betydde direkt rött kort och med en man mindre i över en halvtimme fick förstås City i första hand försvara sig.

Det såg bra ut ända tills Kyle Knotek olyckligt styrde ett inlägg i eget mål. Allra närmast att avgöra var sedan Ilir Terbunja som efter en kontring sköt i stolpen i slutskedet.

– Vi gick för tre poäng, men var inte tillräckligt tydliga. Vi valde fel vägar och det blev lite för långsamt och omständligt, sa managern Melke Alan.

17-årige Pontus Rödin ställdes mot ovannämnde Makondele, men satte effektivt stopp för veteranen. På mittfältet svarade inte minst Lawson Sabah för ett riktigt hårt och bra jobb.