Han log efter uddamålssegern i träningsmötet med seriekollegan Sylvia. Michael Hartmann har gjort sig känd som en reflexsnabb linjemålvakt i Linköping, och nyttjade de talangerna på bästa sätt under tisdagskvällen. Två gånger i den andra halvleken ställdes han en mot en mot Sylvias straffskyttar. Två gånger gick han åt rätt håll och räddade.

– Kul att det hände och att jag kunde hjälpa laget till seger, sa Michael Hartmann.

Amerikanen har tillbringat hela vintern hos Linköping City, men har ännu inte skrivit på något nytt kontrakt. I alla fall inte som klubben gått ut med officiellt.

Artikelbild

– Nej, inget är påskrivet än. Men det ser bra ut, vi ska bara lösa några små saker. Under tiden semestrar jag i den svenska vintern, sa Michael Hartmann och skrattade.

Linköping City har gått starkt på försäsongen och började i ett ursinnigt tempo mot Sylvia. Gästerna från Norrköping hade inledningsvis stora problem med att komma ur Citys press och det var stort bollinnehav för hemmalaget. Levon Pachajyans 1–0 i inledningen på matchen var ett riktigt vackert mål – men sedan blev det inte mer trots att chanserna inte saknades.

– Visst borde vi avgjort i första halvlek, konstaterade Citys manager Melke Alan.

Istället fick Sylvia något mer att säga till om efter paus, och domaren Robin Andersson dömde två helt korrekta straffar för bortalaget som fick chansen att gå ikapp. Men Michael Hartmann stod ivägen.

– Vi har ett gäng nya killar som kommit in och höjt kvalitén. Vi har gjort klart tidig vad vill ha ut av den här säsongen, det känns som om vi jobbar mer som ett lag nu, sa Michael Hartmann.

Offensive Wellington Gigante gjorde ett mycket bra intryck, liksom nye mittbacken Almir Gullit dos Santos och veteranen Levon Pachajyan. Ytterbacken Takuto Yasouka saknades på grund av ryggproblem, men det är inget allvarligt.