Speedwaysäsongen börjar närma sig allt mer. Men vintern ser till att sätta lite käppar i hjulen för förberedelserna.

Exempelvis så skulle Jonas Davidsson och det svenska landslaget ha samlats i polska Ostrow på fredag för två dagars träningsläger.

– Det har varit fint väder där hela veckan men till helgen så ska det bli sämre igen. Så tyvärr har det blivit inställt. Det är surt. När allt är klart och man har varmkört hojarna så vill man ju gärna köra några varv, säger Davidsson som nu ändå sätter sig på planet till Polen.

– Jag har ju flyg bokat så jag drar. Jag har ju lagpresentation med mitt polska lag (Stal Rzeszów) i helgen så jag måste ju ändå ner, säger Davidsson som hoppas kunna hitta en möjlighet till att träna.

– Jag får ringa runt till de klubbar som är igång och kör så får vi se om vi får komma in och köra några varv.

Säsongspremiären i den polska andraligan där Jonas Stal Rzeszów huserar körs den åttonde april.

–Men vi har första tävlingen nere i Rzeszów andra april om det går att köra då för vädret vill säga. Det är mycket som är oklart i nuläget. Man får ta det lite dag för dag, säger Jonas som hoppas kunna komma iväg och få så många varv som möjligt i kroppen innan tävlingssäsongen börjar.

– Så fort det är körbart så kommer man försöka komma iväg. Jag slåss ju om en plats i laget därnere så det gäller att komma igång nu så man är på tå när det börjar.

I Sverige inleds säsongen både för Jonas och Piraterna med Vetlandas lagcup 20-21 april. Piraternas premiär i allsvenskan körs sedan den 17 maj när de möter Nässjö hemma på Motala arena.

– Dit är det ju två månader så då ska det ju inte vara några problem. Men veckorna går fort nu, säger Davidsson.