Framgång föder framgång sägs det som bekant. Och ser man till framgångarna som Vadstena bordtennisklubbs veteraner haft så är det inte så märkligt att intresset har växt.

För Sven-Olof Kratz har genom åren samlat på sig på sig en meritlista som skulle räcka för att fylla betydligt större klubbars prisskåp.

Senast för ett par veckor sedan uttökade Kratz sin samling med ytterligare tre medaljer när veteran-SM avgjordes i Östersund. Kratz tog där hem guldet i mixed-dubbel i 70-årsklassen tillsammans med Trollhättans Ingegerd Freinert. Knep silvret i singel för herrar 75 och spelade hem bronset i lagtävlingen i herrar 70 ihop med klubbkamraten Ulf Häger.

Kratz framfart i SM-hagarna är dock inte den enda förklaringen till att gruppen veteraner vuxit sig allt större.

För Märta Berggren så väcktes intresset av en helt annan orsak.

– Jag läste i Reumatikertidningen att det var bra att spela bordtennis om man har reumatism. Så då tänkte jag att jag skulle prova. All aktivitet är ju bra, men det här är ju så roligt, säger Berggren.

Nu har hon hunnit spela i ett par år och gruppen har under den tiden vuxit sig allt större.

– Från början var vi en liten grupp på fem personer. Sen har det vuxit. Idag är vi tolv här men vi brukar vara runt 15 stycken och nu har vi två tillfällen i veckan då vi spelar.

Att hon spelar pingis några gånger i veckan menar hon har gjort stor skillnad för hennes välmående.

– Det är väldigt roligt. Man blir piggare och gladare. Man får ju jobba med kroppen och får bättre rörelseförmåga. Sen får du träna kordiationen och får bättre synskärpa. Så det har bara positiva effekter.