Nya LFC-stjärnan log inför första träningen med nya laget på Linköping arena.

Förväntansfull inför vad som komma skulle.

Och med lite pirr i magen.

Artikelbild

| I aktion. Irma Helin, ett annat LFC-nyförvärv.

– Jag har varit i Umeå i fem år och det är länge sedan jag bytte klubb. Klart att det är speciellt. Kul och spännande att komma till något nytt. Man har längtat efter att komma hit och träffa alla. Vi får hoppas att jag går från botten till toppen, sa Lina Hurtig.

21 år, testad i landslaget och allmänt sedd som en av svensk damfotbolls allra största talanger. Högaktuell för en flytt redan i fjol, men nu värvad som en stor och stark i LFC-anfallet eller möjligen i en offensiv roll på mittfältet.

Målet?

Att ta guld – och få uppleva en sommar som EM-spelare i slutspelet i Nederländerna.

– Det är klart att EM finns i bakhuvudet, men nu får jag först köra igång här och hålla mig skadefri, sa hon.

Rasade ur

Anrika och klassiska Umeå rasade ur allsvenskan, men Hurtig blev kvar i högsta serien. Det var tidigt klart med Linköping, efter avklarat jul- och nyårsfirande gick i slutet av förra veckan flyttlasset från Västerbotten och på måndagen var det dags för första träningspasset.

Hon sa:

– Tränat har jag gjort, men inte så mycket fotboll. Det var länge sedan nu, så det känns speciellt. Sen är det många nya spelare här och det gör det också speciellt.

Ni har mycket att försvara efter guldet senast.

– Jo, men det känns bara bra.

Känns bra

En stressfraktur i foten förstörde stora delar av 2015, spökade en del även i fjol och var en förklaring till att det inte var så aktuellt med OS i Rio. Det har tagit tid att läka skadan, men nu är forwarden hel.

– Nu mår kroppen bra, men samtidigt har jag inte spelat fotboll på ett tag, sa hon.

2016 var, som sagt, ett år när det mesta blev fel.

– Jag hade en bra tid i Umeå, men fick ett tråkigt slut. Det var inte bara själva fotbollen som var jobbig utan mycket annat som också spelade in. Tränarna som vi verkligen gillade fick lämna och det var mycket skit som tog energi i somras. Jag är glad att jag är här nu.

Spelsugen

Samtliga klara nyförvärv fanns med när nye tränaren Kim Björkegren blåste i pipan på onsdagen – och ytterligare ytterligare något nytt namn ska in för att ersätta anfallsstjärnan Stina Blackstenius.

– Om jag är spelsugen? Gissa. När vi satt på mötet kände jag att det ryckte i benen och att jag ville ut på planen. Med tanke på allt som hänt efter guldet känns det nästan som att komma till ett nytt lag, sa lagkaptenen Magdalena Eriksson.