Efter en höst där MHC i stort sett vann allting har det tuffat till sig och börjat kärva något i upptakten av alltvåan. Så också mot Vänersborg på söndagen. Men 2–4 blev 4–4 efter 60 minuter och sedan 5–4 efter en lyckad straffläggning där Oscar Ekbäck krediterades för segermålet.

– Vi kan ta med oss stora delar av tredje perioden. Då spelade vi som vi ska. Men vi borde inte hamna i ett sådant läge. Två poäng var okej med tanke på hur det såg ut, men vi skulle ha haft tre, sa Peter Forsén.

Victor Jigmalm skickade in kvitteringen med klockan på 17.36 av slutperioden, men då ska ni veta att det fanns gott om chanser dessförinnan och att det mest kändes som en tidsfråga innan målet skulle komma. I det läget hade MHC ökat trycket, kastat om i kedjorna och matchat tuffare för att få fart efter två sämre perioder.

– Tyvärr har vi på slutet varit för dåliga på att hantera våra dippar. Dalarna blir både för djupa och för långa. Det måste vi snacka ihop oss om för att komma till rätta med. Vi kan inte låta motståndarna ta befälet så lätt, sa Forsén.

MHC-målen i övrigt: Philip Dimtrén, David Bremer och Christian Andersson-Gran.