Invigningen av turneringen skedde på en fullsatt Nya Ullevi i Göteborg och samlade tiotusentals spelare, ledare, släktingar och vänner skriver Gothia Cup på sin hemsida.

På scenen var det fyllt av sång, dans och även den färgsprakande flaggparaden där ett lag från alla deltagande länder fick en chans att visa upp sin kultur.

– Detta är kvällen då vi samlar världens ungdomar på en och samma arena och förenas genom fotbollen. Fotboll handlar om känslor och ikväll släppte vi lös alla känslor på Ullevi. Även om jag personligen har upplevt det här 38 gånger blir jag lika rörd varje gång, säger Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup till turneringens hemsida.

Han fortsätter:

– Gothia Cup är stolta över att vara världens största mötesplats för barn och ungdomar. Under denna vecka kommer våra deltagare hitta vänskaper som kommer hålla under en livstid. Jag uppmuntrar dem till att ta den här chansen och lära från varandras kulturer.

I år deltar 1731 lag i denna, världens största, ungdomsturnering i fotboll och totalt sett är 78 nationer representerade på planerna runtom och i Göteborg denna vecka.

Från Östergötland deltar följande klubbar med lag: Linköping Kenty DFF, Linghems SK/Tallboda IF, Linghem/Örtomta, Åtvidabergs FF, Kisa BK, Boxholms IF, Mjölby AI FF, Mantorps FF, Stångebro United, Borensbergs IF, Borens IK, Smedby AIS, Lindö FF, IFK Norrköping och Svärtinge SK.