Nye tränaren hade hoppats på första matchen redan förra helgen, men i sista stund lämnade norska Stabaek återbud på grund av spelarbrist. Nu väntar allsvenska konkurrenten Djurgården på lördag och klart är att Lina Hurtig, Johanna Rasmussen, Wilma Törnqvist och Emmaliina Tulkki inte spelar.

Maja Kildemoes har haft smärtkänning i ena vaden och tog det försiktigt på torsdagsträningen – där Anna Oscarsson på sista övningen fastnade med foten i gräset och haltade ut efter snabb behandling.

– Jag räknar med att vi åker upp med 16–18 spelare. Om det behövs fyller vi på F19-laget, säger Walfridson.

Ställde inställda matchen till det för er?

– Nja, det vet jag inte. Så här i början vill man sätta rutiner och upptäcka saker så fort som möjligt, men nu får vi ta det på lördag i stället. Det är bra tempo och kvalitet på träningarna. Det känns som det viktigaste just nu.

Under guldsäsongen i fjol spelade LFC mestadels med en 4–3–3-formation och det är troligt att grunden blir något liknande även nu.

– Viktigast är att vi hittar en formation där våra spelare får använda sina bästa egenskaper. Det är mitt jobb. Några småjusteringar och kortare spelavstånd blir det garanterat, men inte så långt ifrån hur det såg förra året, säger Marcus Walfridsson.

Och fortsätter med att hylla mittfältsttrion Kosovare Asllani, Frida Maanum och Filippa Angeldahl:

– Vi har många otroligt bra spelare och inte minst centralt. Världsspelare, skulle jag säga. Två av tre är redan i A-landslaget och den tredje kommer säkert snart dit. Tillsammans är de fantastiska och det är en tanke att de kan spela ihop och skapa ett övertag för oss.