Vätternrundan skjuter upp anmälan

Vätternrundan tittar på förändringar av bansträckningen till 2020. Det gör att huvudanmälan flyttas fram en månad och öppnar den 27 november.

En möjlig förändring av bansträckningen från Hammarsundet in till Motala gör att Vätternrundan skjuter upp huvudanmälan till nästa års lopp med en månad.

En möjlig förändring av bansträckningen från Hammarsundet in till Motala gör att Vätternrundan skjuter upp huvudanmälan till nästa års lopp med en månad.

Foto: Sofia Axelsson

Cykling2019-10-15 19:00

Som Sporten skrev om för en månad sedan så tittar Vätternrundan på förändringar av bansträckningen från Hammarsundet och in till mål. 
En sträcka som många deltagare upplevt som otrygg. Det ihop med en omfattande planerad ombyggnad av riksväg 50 har gjort att Vätternrundan intensifierad arbetet med att hitta en alternativ sträckning av banan. 
Ett arbete de genomför i samarbete med Trafikverket. 
–  Vi har flera olika alternativ och det är ett stort arbete. Vi behöver provköra alla alternativ och tänka igenom varje meter av vägen. Vi tittar på varje enskild korsning och vi går igenom hur depåerna skulle kunna ligga. Det är många parametrar att ta hänsyn till innan vi har ett beslutsunderlag klart för vår tillståndsansökan till länsstyrelsen säger Vätternrundans VD Gunilla Brynell-Johansson i ett pressmeddelande. 

Därför skjuter Vätternrundan nu upp öppningen av huvudanmälan till den 27 november. Då räknar man med att det ska finnas ett väl underbyggt beslutsunderlag för den tänkta bansträckningen, om det blir någon förändring och i så fall hur den nya sträckningen ska se ut.
–  Förändringar är en normal del i vår verksamhet och det är inte alltid vi har alla detaljer klara när vi öppnar huvudanmälan. Men just den här förändringen tror vi kan upplevas som relativt stor i och med att vi diskuterar en förlängning av banan. Därför vill vi kunna ge cyklisterna en tillräckligt bra bild av loppet de anmäler sig till innan vi öppnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!