– Jag är normalt sett emot snabba, drastiska åtgärder, men nu måste det till. Nu får man bortse från vad man egentligen tycker, säger tränaren.

Tiden börjar rinna ut för Solfjäderstaden om klubben på herrsidan inte ska åka ur den högre förbundsnivån efter bara en säsong. Det är stor risk att det blir distriktsserien igen om inget radikalt händer.

Laget parkerar med sju matcher kvar att spela som nästjumbo, tre poäng från fast mark. En dryg vecka har klubben på sig att förstärka laget.

– Nu måste det till värvningar, att man får spela med samma kedjor och har folk till att ha bra träningar. Vi kan inte hoppas på att skadade spelare kommer tillbaka, om de gör det behöver vi nya spelare ändå, säger Kristofer Vestergaard.

– Men jag är medveten om att det inte är lätt att hitta spelare i januari, fortsätter tränaren.

Ledargestalten Fredrik Ählström har försökt spela litegrann, senast mot Värmdö i förlusten i lördags, men fick direkt problem med knäet efteråt.

– Vi vill ju inte chansa med honom, det måste kännas bra, säger Vestergaard.

En av de skadade som är närmast tillhands att återvända till full status i spel är backen John Fransson.

– Vi gör en bra match, en kämparmatch, men orkar inte riktigt med så många borta, säger tränaren om senaste förlusten.

Kristofer Vestergaard meddelade klubb och spelare redan i december om att han slutar efter säsongen. Det är svårt att kombinera elitinnebandy med jobbet som produktionsledare på Holmen och livet som småbarnsförälder i Borensberg.

Men han tänker förstås fullfölja säsongen i ettan in i kaklet.

– Jag tar timeout ett år, men jag kanske kommer tillbaka sen, säger han om framtiden.