Där var de.

Eric Ågren.

Och Patrik "Putte" Spångberg.

Artikelbild

| Eric Ågren, IFK, i snack med Niklas Ögren.

Båda med nummer 66 på ryggen, men med olika färger och i olika lag på träningen.

Mattias Sjöholm, tränaren, kom fram direkt och förklarade vad veteranerna gjorde med.

– Vi måste kunna köra en träning med bra tempo och tillräckligt mycket spelare på isen. Och nu när vi har lite skador, sjukdomar och en tenta på vår lagkapten Erik Ivarsson, ja då slog jag en signal till Eric och "Putte" och hörde om de kunde ställa upp.

Det var inga problem. Egentligen skulle de spelat match med B-laget i Tranås, i seriepremiären i division 2, men det blev ett träningspass istället.

Artikelbild

| Patrik Spångberg har gjort mängder av träningar med IFK Motalas A-lag. Under fredagen blev det en till.

– Jättekul att köra. Sen om man tillför så mycket är ju en annan sak, säger Eric Ågren och ler.

Manfallet på utespelare inför träningen blev stort med både Anton Spångberg och Oskar Nilsson borta sen tidigare med smällar som gett hjärnskakningar. Erik Ivarsson hade som sagt saker i skolan och så gled Elias Gillgren runt och tränade för sig själv.

Artikelbild

| Eric Ågren var tillbaka i IFK Motalas A-lag på fredagen. Men det var bara för en träning när det var ont om folk i laget.

Ivarsson är spelklar för lördagsmatchen, däremot är det ett frågetecken för Gillgren.

– Jag fick ett skottläge i sista sekunden mot Sirius men då blåste domaren av och jag hejdade skottet. Då small det till i axeln och jag fick rejält ont.

Om han finns med eller inte avgörs under matchdagen.

Mattias Sjöholm:

– Vi hoppas givetvis att han kan spela. Han har fått behandling idag och känner sig redan bättre.

För att få bra fart på sista träningen inför match kallade Sjöholm som sagt ner två rutinerade spelare för att hjälpa till.

– Hade det varit längre till match hade jag inte gjort det, då hade vi kunnat köra annat. Men nu vill man få ordentligt tempo i matchspelet och då gäller det att vi är tillräckligt många.

Men det är inte aktuellt för spel på någon av dem, om Elias Gillgren inte kan spela?

– Nej, inte alls. De är bara här för träningen idag. Kan inte Elias spela har vi en annan plan för det.

Eric Ågren igen:

– När de kallar så är det klart man ställer upp. Och det var kul att känna på det lite, även om man känner att man är långt ifrån den form man en gång hade.

Han försvann från bandyn inför förra säsongen då han drabbades av utbrändhet. Vägen tillbaka till en bra tillvaro med jobb och familj har varit lång.

– Resan pågår fortfarande, men jag mår bättre och bättre och det är kul att vara tillbaka och kunna spela lite bandy igen. Även om det bara blir i B-laget.

Han har sett de flesta av IFK:s matcher så här långt och har gillat det han sett.

– Jag tycker det ser bra ut. Mot Sirius senast blev de lite passiva efter paus, men annars tycker jag att det finns en hel del att bygga på och snart kommer poängen att trilla in.