Tränarturbulens, förlust i senaste bottenmötet mot Skövde – och en allt mer fjärran säker mark i division 1. Läget är prekärt för klassikerlaget från Åtvidaberg, så att kassera in tre poäng mot bottenkonkurrenten Grebbestad var minst sagt livsviktigt.

– Det har gått jävligt tungt. Vi behövde det här så mycket, säger Khalid Abukar.

Efter en krampaktig start där nog ÅFF-spelarna var allt för rädda att göra misstag lyckades man, ledda av veteranmålvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson, att jobba sig in i matchen och i den 32:a matchminuten prickade man in 1–0. Målet var ett snyggt placerat distansskott avlossat av Simon Marklund.

Artikelbild

– Simon är så duktig, jag vet inte om han är vänster eller högerfotad. Oavsett så finns där alltid ett giftigt skott, fortsätter Abukar.

I andra halvlek spelade lagen jämnt till en början. Men det var Grebbestad som hade de hetaste chanserna och tvingade Gustavsson till flertalet kvalificerade räddningar. Sedan, i mitten av andra tog Abukar tillvara på en kontring när han iskallt rundade Grebbestads målvakt och placerade in 2–0.

– Riktigt skönt att göra mål, men iskallt vet jag inte om det var, ler han.

Därefter spelade ÅFF avslappnat och säkert och kunde rättvist ta hem segern.

Artikelbild

Abukar kom från AFK Linköping och division 3 spel inför säsongen, men har ändå klarat av att jobba sig in i startelvan i division 1.

– Det är skillnad på division 1 och 3. Här måste allting sitta, tempot, touchen. Om man tappar bollen i division 3 är det inte alls lika farligt som här, säger Abukar.

Artikelbild

| Simon Marklund.

Abukar hade i AFK just ÅFFs nye tränare Richard Johansson som sin coach.

– Jag känner honom väl och han har verkligen fått igång vårt spel nu, menar Abukar.

Artikelbild

Med en ny tränare vid rodret hoppas nu ÅFF på en betydligt bättre och mer poängrik höstsäsong – kanske gav segern mot Grebbestad den sköna skjuts som behövdes inför uppehållet.

– Nu kan det bara gå bra. Jag ser det positivt och när det gått så dåligt så måste det vända nu. Jag ska bara träna under uppehållet så att jag kan göra det så bra som möjligt i höst, avslutar Abukar.