En seger mot Lockerud för Libk hade givit dem ett bra slagläge i toppen av tabellen. Men så blev det inte. Istället blev Libk nollade och bortalaget vann genom endast tre mål framåt.

– Vi behöver bli effektivare. Vi skapar ganska mycket men gör inte mål. Vi släpper någon enkel spelvändning, säger Libk-centern Caroline Hansen och fortsätter.

– Vi kämpar ändå på och stressar dem mycket – men vi måste utnyttja chanserna mer. Vi måste ta kriget framför kassen.

Artikelbild

Är det Lockerud som är bra eller ni som inte kommer upp i nivå?

– Vi ska kunna släppa in tre mål mot Lockerud för vi ska ändå göra fem mål framåt. De gör vad som förväntas. Vi gör många saker bra men måste helt enkelt bli mer effektiva. Man vinner inte en match om man gör noll mål. Det är en enkel matte, säger Hansen.

Nu går Lockerud om Linköping i tabellen upp till en tredjeplats med 16 poäng och Libk hamnar på en fjärdeplats med sina 14. Det är just att bollen inte kommer in i mål för Libk som är anledningen till att de tappade tre viktiga poäng.

– Vi behöver komma in mer direkt på kassen. Nu står vi lite bredvid målvakt. Till exempel slår jag själv ofta en pass för mycket istället för att gå på skott – vilket måste förbättras. Det är bättre att gå på skott och så kommer nästa på en retur. Vi har något skott i ribban och jag har en i stolpen i slutet... det måste bli ett hårdare krig på alla delar på planen, säger Hansen.