– Klart att vi behöver vinna en match snart, så är det ju. Men tron finns kvar och det är trots allt en del som sett bra ut. Det finns detaljer att slipa på och framförallt behöver vi bli spetsigare, sa Daniel Hallingström efter söndagsförlusten i Ängelholm.

Det är inte många år sedan båda lagen huserade i superettan. Numera finns både ÅFF och ÄFF i division 1 och det var sistnämnda laget som jublade efter möte. Det såg länge ut att sluta oavgjort, men med bara tio minuter kvar att spela kom avgörandet. Ängelholm fixade en frispark nära mål och Oliver Stojanovic Fredin skruvade snyggt in bollen i krysset utom räckhåll för John Håkansson.

2–1 – och avgjort.

Artikelbild

– Bra go i laget, bra arbetsinsats och många löpmeter. Surt att vi åtminstone inte fick en poäng med oss, sa Daniel Hallingström.

Ja, det var en i stora delar jämn match utan särskilt många heta chanser åt något håll. Hemmalaget – med förre ÅFF-aren Björn Westerblad tillbaka som lagkapten – tog tidig ledning efter hörnmål av Sebastian Carlsén, som efter en tilltrasslad situation tryckte in 1–0. Kvitteringen kom efter dryga halvtimmen när Dardan Mustafa fälldes (?) i straffområdet och själv satte 1–1 intill ena stolpen. I det läget hade ÅFF flyttat upp spelet under sin spelmässigt vassaste period.

– Mycket flipperspel, mycket närkamper och tillfälligheter som avgjorde. Defensivt gjorde vi det ändå stabilt. Så har det sett ut i tidigare matcher också, sa Hallingström.

Däremot krävs mer av offensiven för att det ska lyfta i tabellen. Två poäng på fyra matcher är förstås ingen vidare utdelning så här långt. ÅFF:s bästa i Ängelholm: mittbacksduon Adrian Petersson och Pontus Fredriksson.