– Vi måste samarbeta mer i Mjölby och lägga klubbtillhörigheter åt sidan, tycker "Kenus".

Det kan vara en myt att rivaliteten mellan lokala lag är så stor att klubbarna nästan ses som fiender. Det var mer så förr och det har blivit annorlunda med yngre generationer. Men Kenneth Sundström säger att det lever kvar och att en ishockeyspelare i MHC kan riskera en utskällning om man är inne på Vifolkavallens löparbanor och försäsongstränar, MAI:s revir.

– Det finns fortfarande folk i klubbarna som inte pratar med varandra, menar Sundström som tycker att det mer måste dras åt samma håll för att få till mer av det som skapar utveckling, det vill säga fler isytor, planer och hallar.

Artikelbild

| Ishockey. Kenneth Sundström är speaker hos MHC. Engagaerad och påläst är nyckeln till ett bra jobb, tycker han. Drömmen är att få vara speaker på en Leksandsmatch. "Kenus" sitter i styrelsen för supporterklubben Östgötaleksingar.

– En dröm vore att få till en gemensam plats som Rosvalla i Nyköping, eller så som det är i Västerås där allt är samlat, säger Kenneth Sundström.

"Kenus" är född 1964 och fostrad i MAI-pojklaget som leddes av Åke Andersson, Niklas "Nicke bolltroll" Anderssons pappa.

Det var Gothia cup i fotboll och juniorallsvenskan i bandy.

– Minnena av "Puttestugan" går inte ur, när man gick in där och värmde sig. Bandyn var ju större än fotbollen i Mjölby förr. Jag kommer ihåg när vi var flera som spelade med östgötalaget och mötte Värmland borta. Jag kommer ihåg att Kjell Kruse sköt sönder vår målvakt, minns "Kenus".

Ishockeyn kom Sundström in på genom att sönerna spelat. Han har alltid haft svårt att vara tyst, vilket fört in honom på speakerbanan i MHC.

– Jag beundrar spelarna som kan åka till Skåne en onsdag och bara få en matlåda, säger han om laget i alltvåan.

Uppdraget i Mjölby CK, där han är vice ordförande, har han fått genom den egna träningen som började med spinning. Nu är han ansvarig för marknadsfrågor och en motionsgrupp och ser fram emot både Mjölbybiken i MTB i maj och Mjölnarrundan på landsväg i augusti.

– Cykel är en bra motionsform och alla får vara med. Det är inte så tufft som det kan vara i hockeyn, jämför Sundström som lägger ungefär en heldag i veckan i tid på idrotten.

Vad gör dig så engagerad?

– Det ger så mycket tillbaka. Man får mycket feedback och i stort sett allt mitt privata umgänge har jag fått genom idrotten, det ger så mycket glädje.

Vilket är ditt motto som ledare?

– Alla ska vara med och alla ska ha kul.

En sak oroar Kenneth Sundström och det är föräldraengagemanget i ungdomsidrotten. Det kunde vara större.

– Det är svårt att bara få folk till att stå flaggvakt i två timmar på ett cykellopp. Man köper sig hellre fri om man kan det, tyvärr, säger Mjölby CK-ledaren.