Tyresö var numret för stort för RP i den tredje omgången av allsvenskan. Det var i inledningen av de båda halvlekarna som RP tappade matchen. 10–14 i paus växte snabbt till en större ledning för Stockholmslaget och efter 60 spelade minuter stod det 22–30 på tavlan.

– Vi slarvade för mycket och vi var inte fokuserade. Vi hade svårt att komma till skott, säger RP:s Benjamin Jacobsson.

Han blev RP:s bästa målskytt med sina fem fullträffar, men kunde inte glädjas nämnvärt åt den skörden.

– Helt okej, men de målen betyder ju inte så mycket när man förlorar, säger han.

En som däremot kunde glädjas åt resultatet var RP-produkten och Linköpingskillen Calle Andersson, som dunkade in tre bollar för sitt Tyresö.

– Stabilt från vår sida. Vi hade taktiken klar för oss, hålla koll på Claudius (Philip) främst. Sen visste vi att de spelar mycket till mittsex, säger Andersson, som tyckte det var roligt att vara tillbaka där allt började.

– Det var kul. Det är alltid lite speciellt att komma hit. Synd bara att det inte är mer publik här än vad det var idag.

RP-produkten var en av flera i bortalaget som hade ställt in siktet rätt i sporthallen under lördagen medan RP hade det betydligt svårare att få bollen i nät.

– Vi kunde spela ut mer i andra halvlek med den ledningen vi får. Det är kul att få spela lite, jag har inte spelat jättemycket på sistone, säger Andersson.

RP kom aldrig riktigt nära efter den tuffa starten.

– Vi såg bara vinst framför oss inför matchen, men det ändrades med den starten vi fick. Nu är det bara att skita i den här matchen och gå vidare, säger Benjamin Jacobsson.

Målskyttar, RP: Benjamin Jacobsson 5, Patrik Tosteberg 5, Martin Karlsson 3, Isak Karlsson Sussly 3, Erik Nyberg 2, Mattias Bälter, Gabriel Lundkvist, Niklas Warvne, Philip Claudius.