– Vi har träffats och pratat fotboll. Jag känner ju många i Maif sedan tidigare. Men det är inget mer än så, jag är helt ärlig. Jag räknar inte med Maif och har inte fått någon förfrågan. Vad jag förstår är det inte klart än vad den nya sportgruppen har fått för mandat att jobba med från styrelsen, säger Andreas Thomsson.

Andreas Thomsson från Mörbylånga på Öland har tränat Åtvidabergs FF i flera omgångar, han har tränat Linköpings FF och Linköpings City, och han har tränat Öster.

Han blev uppsagd i våras från ÅFF och efter det har han inte haft något fast uppdrag. Han jobbar som lärare i Linköping.

Artikelbild

| André Rako är hemma och tränar med Maif. Men han har kontrakt med Vasalund även nästa säsong.

– Jag har sagt nej till en del förfrågningar i år, säger han.

Vad ska du göra 2019?

– Jag vet inte än. Något med fotboll, eller lärarjobb, vara med familjen. Vi får se, säger Andreas Thomsson.

Daniel Soner i Maifs sportgrupp ger ingen kommentar till om Thomsson är intressant för Maif. Däremot säger Soner att förre LFC-tränaren Marcus Walfridson inte är aktuell.

– Tränarfrågan är prioriterad och vi har några som vi förhandlar med, säger Daniel Soner.

På spelarsidan kan Maif förlora Adam Egnell till Åtvidaberg.

Förre anfallaren André Rako, som spelar futsal för Maif, har varit hemma och tränat nu i veckan. Rako har dock kontrakt med Vasalund, som gick upp i ettan, även nästa säsong.

– Jag blir kvar i Stockholm, nu hälsar jag på familjen, säger André Rako som ska spela även Kristberg cup och Boren futsal cup med sitt Motala AIF C, "Rör på den".

Klubblösa exproffset Ali Suljic kommer till Motala för jippot Fotbollsnatta 14 december, men Maif har ingen kontakt med Suljic.

Klart är det för övrigt med Maifs motståndare i tvåan 2019: Arameiska Syrianska IF, Enskede IK, Huddinge IF, IFK Aspudden-Tellus, IFK Haninge, Newroz FC, Tyresö FF, FC Stockholm Internazionale, Assyriska FF, Södertälje FK, Värmbols FC, AFK Linköping och Assyriska IF.

Två lag kommer ned från ettan (Assyriska FF) och (Arameiska Syrianska IF) och tre upp från trean: Assyriska IF, Tyresö FF och FC Stockholm Internazionale. De senare slog ut Sleipner i kvalet.