Ett storvuxet och kraftfullt spelande Akropolis vann på Spånga IP med 3–1 (2–0), vilket ni kunde se i Östgöta medias direktsändning av matchen.

– Vi har tio spelare borta, och två 17-åringar på bänken. Spontant känns det som att vi gör så gott vi kan. Vi hade sju startspelare som inte var med av olika anledningar, säger Melke Alan.

Segerrycket kom tidigt för Akropolis, när Lamine Nekrouf gjorde 1–0 i minut åtta och specielle målskytten Nikola Vasic satte 2–0 i tionde minuten.

Artikelbild

– Vi hittar inte rätt första kvarten. Vi hade ju en helt ny backlinje, säger tränare Alan.

Hemmalaget hade dessutom en boll i ribban i slutet av den första halvleken.

Tidigt i andra halvlek fick Akropolis Marcus Enström utvisad efter två gula kort. Men det gav ingen Cityreducering utan snart kom i stället ett 3–0-mål genom Nicklas Lindqvist som haft flera skott på mål i första halvlek.

Det kändes som att matchen dog där för Linköping City som hade många avbräck när trion Ivan Bukenya, Esat Jashari, målkungen, och Kyle Knotek alla var avstängda. Nye mittbacken Sebastian Starkenberg från Gotland hann heller inte ansluta till laget i helgen.

Artikelbild

| Shkelqim Pacolli var tillbaka från start efter att tidigare ha varit skadad. Men Linköping City förlorade omstarten i norrettan med 1–3 på Spånga IP.

I City spelade två nyförvärv, Adam Samuelsson från AFK Linköping och Marcus Ytter från Skiljebo, från start och tillbaka från start var även den tidigare skadade Shkelqim Pacolli. Åt andra hållet hade tre spelare, bland andra Pontus Rödin, lånats ut till AFK.

Linköpingslaget fick in en 1–3-reducering i 70:e minuten genom anfallaren Matheus Garcia Fernandes, men kom inte närmare än så.

– Vi hade lägen till 3–2 också, en bra period där, tycker Melke Alan.

Linköping City spelar närmast hemma på söndag 25 augusti, mot bottenlaget Arameisk-Syrianska på Linköping arena.

En rad spelare lär komma tillbaka då, men troligen inte anfallaren Michael Uwusu som har opererat axeln och ännu har stygnen kvar.