– Det var kontrollerat i alla fall. I första och andra set var det jämnt i början där vi sedan ökade mot slutet. Men i tredje set ryckte det ifrån med en 8–2-ledning. Men vi lyckades långsamt komma ifatt mot slutet och vände till 20–20, säger LVC:s tränare Mathias Gustavsson.

Är det inte lite typiskt med tanke på var ni ligger i förhållande till dem i tabellen?

– Jo, vi höjde oss när vi var tvungna. De har kanske inte den vanan med tanke på att de ligger jumbo. De har varit med flera gånger om att lag kommer i kapp – så blir det lite när man ligger sist. Samtidigt var det ingen toppenmatch från något av lagen. Alessia (Spedito) vilade jag i dag och därför fick Therese (Eriksson) spela hela matchen. Hon gjorde det riktigt bra, säger Gustavsson.

Slutspelsplatsen är redan säkrad och man måste säga att det har varit ett riktigt bra debutår för Linköpings VC i elitserien. Med en omgång kvar ligger de nu femma – men ska möta serietvåan Engelholm i grundseriens sista match. Ett bra motstånd för att få känna på tempot inför slutspelet.

– Det var lite ruggigt att möte dem där nere. Trots att jag tyckte vi spelade riktigt bra var vi inte ens nära. Deras höger som är deras bästa spelare är skadad – är hon inte med från start kan det nog bli match av det, säger Gustavsson.