LÄS MER: "Måste hitta en jämnare nivå"

Livlinorna för att fixa det allsvenska kontraktet blir allt färre för Åby Oilers.

– Vi måste vinna fem av de sju matcher som återstår. För att lyckas med det kan vi inte fortsätta på det här spåret, vi måste bryta det på nåt sätt. Nu får vi rannsaka oss själva och sen komma överens om vilken matchplan vi ska ha framöver, sa Åbys tränare Magnus Bagge.

Artikelbild

| Magnus Bagge.

I lördagens bortamatch mot Fagerhult Habo uppträdde Åby som det bottenlag man är. Visserligen började det bra för gästerna när Jimmy Bagge gav laget ledningen efter drygt sju minuters spel. Därefter föll Åby i stort sett ihop som ett korthus. Hemmalaget utnyttjade ett power play till kvitteringen halvvägs in i första perioden. Innan perioden var slut hade Fagerhult gjort fyra mål till och 5–1 lyste på resultattavlan i Habo Sporthall.

– Vi var inte med riktigt i första perioden, då straffade de oss rejält. De var före oss på bollen, in i situationerna och snabbare. Hela laget, inklusive vi vid sidan förstås, underpresterade i början. Vi faller på vår första period. Det håller inte, sa Bagge.

Efter andra perioden var det 8–3 och målfesten fortsatte i sista. Precis som flera gånger tidigare den här säsongen började Åby spela ut först vid ett rejält målmässigt underläge.

Jonathan Pegler reducerade till 10–7 med sex minuter kvar och då hade gästerna häng, och kanske till och med förhoppningar om att nå ikapp. När Fagerhult sen satte elvan var det givetvis helt kört.

– Vi kämpade oss in i matchen, sista halvan var bra, men det var för många mål att ta in, sa Bagge.

Åby drog på sig sex utvisningar under matchen. Dyrbara läropengar då motståndarna gjorde mål på hela fyra av dessa tillfällen med en man mer.

Nu återstår bara sju matcher för Åby att spela in de många poäng som lär krävas för att undvika nedflyttning till division 1 igen. Senaste tidens insatser talar knappast för att man lyckas med det.