– Vi räknar med fullsatt hall som vanligt. Det är stort intresse. Vi har många lag som kommer och det har flutit på bra i förberedelserna. Det är inga direkta nyheter i turneringen, säger Mjölby Södras ledare Viktor Björk, general för Södracupen.

Södracupen har spelats i januari sedan 2001 och börjar närma sig 20-årsjubileum. Turneringen har 5 000 kronor till herrvinnare och 5 000 kronor till damvinnare. I fjol tog Borens IK från Motala en dubbelseger.

På fredagen spelas det gruppspel i både Dackehallen och Lagmanshallen, från 18.30 till 23.30. Sedan fortsätter gruppspelet i de två hallarna under lördagen, från 09.00 till 19-tiden på kvällen. Efter det spelas det slutspel, bara i Lagman. Finalerna spelas vid midnatt mot söndagen.

– Vi får ta in 450 personer och det brukar vara helt fullt. Vi får alltid säga nej till folk, berättar Viktor Björk.

Södracupen använder samma sätt att spela sudden death som i Boren futsal cup, det vill säga att en spelare i vardera lag tas bort efter varje spelminut. Tills bara två spelare i vardera lag återstår.

– Det gör slutspelskvällen väldigt spännande, tycker Viktor Björk.

28 herrlag kommer till spel, bland annat titelhållande Boren, IFK Motalas rosa laget, nya Dribbla united från Motala, samt Norrköpings FK:s Motalafilial. Kurdiska Örebro är med också.

– Mjölby AI är med och många andra lokala lag. MAI kommer gå långt, tror Viktor Björk.

I damturneringen märks två lag från Boren, samt Tranås Torpa, Huskvarna, Kenty och Motala AIF. 24 damlag är med.