Det har på många sätt varit en turbulent säsong för KFUM Linköping med dåliga resultat, få spelare och taskigt läge i botten sedan länge. Och efter 5–6-förlusten i bortamötet med Strängnäs är hoppet ute.

Det blir degradering från högsta serien.

Eller...?

– Vi kan inte räkna med något annat och det känns så klart enormt tungt. Men samtidigt vet man att den här ligan är så ny att det är mycket som kan hända med lag som av någon anledning drar sig ur, sa Nino Ramiz.¨

Han var förstås besviken, men inte så mycket över att det blev stryk på söndagen. Det är mer hur det sett ut tidigare som får alla inblandade i KFUM att sucka.

– Tränarbyte, spelare som har varit skadade och spelare som har lagt av. Jag lider verkligen med dem som ställt upp. De ska ha en eloge, sa Nino Ramiz.

Vad händer nu?

– Det är några matcher kvar av serien, men vi får sätta oss ned och ta en framtidsdiskussion. Vad kan vi göra för att ta oss tillbaka till högsta serien och även stärka organisationen. Det ska bli en kort sejour i division 1. Jag hoppas att vi kan behålla laget och förstärka där det behövs.

Blir du kvar som tränare?

– Nej, där ska vi hitta någon med mer kompetens i futsal än vad jag har.

KFUM hade behövt vinna mot Strängnäs för att ha en teoretisk chans kvar och det var inte så långt i från. Ilhan Pepeljak kvitterade till 5–5 i slutet och chans för ytterligare något mål, men i stället kom 5–6 åt andra hållet.

Målen i övrigt: självmål, Adin Pehilj, Asmir Spahic och Mohammad Amiri.