– Vi vill etablera oss, och bli ett starkare lag på den här nivån, säger Kim Gama, den brasilianske KFUM-tränaren som gör sin tredje säsong som coach för laget.

Kim Gama kom till Linköping 2004 från Brasilien och har blivit något av en försvenskad brasse. Med passionen kvar för futsalen som är enormt stor i Brasilien.

Kim Gama har spelat utomhusfotboll i både Derby och Linköping City, men brinner för sin futsal. Med två år som spelare och nu tre år som ledare i KFUM Linköping.

Artikelbild

| Tränaren Kim Gama och spelaren Rojman Ismail längtar till lördagens premiär i svenska futsalligan, SFL. KFUM Linköping startar hemma i sporthallen mot Hammarby på lördagseftermiddagen.

Gama riktigt längtar efter att testa sina idéer i det nya SFL som nu består av en liga och 14 lag.

– Vi vill alltid styra spelet. Vi vill spela aktivt med mycket rörelse och skapa varianter och kombinationer. Vi ska uppträda som en enhet, säger tränaren om spelidén.

Kim Gama är kvar sedan laget kom femma i SFL förra säsongen. I spelartruppen har det däremot hänt en del över sommaren.

På förlustsidan finns Denis Gerzic som gått till Örebro SK futsal, Younis Qaderi som lagt av och Matheus Garcia Fernandes som satsar på utomhusettan med Linköping City.

Som nyförvärv finns det några spännande namn. Quico Vidal är en spanjor från Valencia som ska plugga i Linköping och får då också spela i SFL. Från Afghanska FC i Västerås, ett lag som vunnit Mariedal cup i Borås två år i rad, hämtas Mahmud Amery, och Rojman Ismail, 17-åring som kommer direkt från utomhusspel med Derby i fyran, får kontrakt i vinter med KFUM.

Dessutom hämtas Adin Pehilj, bekant från utomhusspel med City och AFK i Linköping, in till KFUM:s futsallag.

KFUM Linköping har kallat två målvakter och tolv utespelare till lördagens premiär mot Hammarby och som nyckelspelare nämns Ilhan Pepeljak, tidigare landslagsspelare, anfallaren Blend Ali och målvakten Amir Besic.

– Lagandan är vår styrka, att alla jobbar åt samma håll och ger hundra procent, säger Kim Gama.

I helgens genrep borta mot Örebro FC förlorade KFUM med 2–3 i en tajt och välspelad match.

– Örebro tror jag blir starka, säger tränaren.

Vilket är det starkaste laget i serien?

– Uddevalla som spelat Champions league och gick vidare ett steg. De är fortfarande bäst. Vi möter dem hemma dagen efter LM.

KFUM mötte premiärmotståndaren Hammarby två gånger i serien i fjol. Det blev 2–3-förlust hemma och 5–1-seger borta.

– Jag vet inte så mycket om dem, mer än att det blir tufft, säger Kim Gama som tippar på tusen åskådare i Linköpings sporthall.

– Vi är ett av ligans bästa publiklag. Vi har väntat länge på det här, grabbarna är jättetaggade och vi har tränat hårt, säger tränaren.

Premiären, SFL, fredag: Torslanda–Borås AIK, Nacka Juniors–Örebro SK. Lördag: KFUM Linköping–Hammarby. Söndag: Skoftebyn–Halmstads BK, IFK Uddevalla–IFK Göteborg, Djurgården–Norrköpings FK. Onsdag: Örebro Futsal Club–Strängnäs.