Fredric Andersson presenterades efter premiären mot AIK som VIK förlorade. Därefter åkte han bussen med laget hem, och har därmed varit med om den sanslösa sviten på sex raka segrar.

– Det hade man inte kunnat drömma om direkt. Men det är skitkul så klart, säger Fredric.

– Jag hade knappt hört talas om någon spelare i laget innan. Men det är ett lag där alla gör sin uppgift noggrant hela tiden. Det är ett ödmjukt lag som alltid jobbar stenhårt, det är grymt viktigt för att vinna matcher.

– Det finns även en stor trygghet. Om vi ligger under, så är det inte en gnutta stress eller oro i båset, det är rätt ovanligt. Vi bara jobbar vidare och gör det vi har snackat om.

Inför matchen mot Vita Hästen var Fredric Andersson bokförd för fem assist under sina fem matcher. Mot Vita Hästen gjorde han inte bara sitt första VIK-mål – han passade på att göra tre stycken. Och en assist.

– Jätteskönt. Jag gjorde inte ett mål under förra säsongen, så det blev lite ketchupeffekt kan man säga, säger Fredric.

Fredric Andersson har kontrakt till 31 oktober. Därefter tas ett beslut om han blir kvar resten av säsongen.

– Inget är bestämt nu. Men jag kan säga som så att jag trivs sjukt bra. Det är harmoniskt och riktigt kul att spela hockey där. Det påminner om Gnesta där jag växte upp, säger Fredric.

Om Fredric var lycklig, så var Simon Mitman desto deppigare. Den förre VIK-forwarden var alltså med om att bli överkörd av sitt gamla lag.

Artikelbild

– Det är snudd på grinnivå för mig. En usel insats av oss. Vi faller ihop totalt, det får inte ske på den här nivån, säger Simon Mitman.

– Speciellt inte här hemma i "Himpan" där vi ska vara starka. Jag skäms över att vi inte presterar bättre inför vår publik, säger Mitman.

Artikelbild

| Tungt. Simon Mitman gjorde Hästens tröstmål, men det hjälpte föga.

Det var en oerhört speciell match för Mitman.

– Flera av VIK-spelarna är mer än gamla lagkamrater för mig. Det är vänner för livet, säger han.

Artikelbild

| Derbykamp. VIK körde över Vita Hästen efter noter.

Så här säger han om VIK:s säsong hittills:

– De har gjort det riktigt bra. Det är ett lag där många har spelat ihop under många år och är samspelta. Det fick vi smaka på i dag, säger Mitman.