Det var i juni förra året som de nya kraven för SHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan offentliggjordes. Det var Svenska ishockeyförbundet som levererade dem till de olika ligorna.

Från och med 2018 till 2022 ska kraven successivt stegras för hur mycket eget kapital klubbarna ska ha för att få spela på en viss nivå.

För Vita Hästen i hockeyallsvenskan innebär det 1,5 miljon kronor 30 april i år som ska höjas till fyra miljoner 2022. Ingen enkel uppgift.

– Vi kommer att få jobba stenhårt för att klara det här. Vi jobbar dag och natt redan nu. Och det tror jag alla klubbar i hockeyallsvenskan kommer att få göra, förutom Leksand och Björklöven, säger Yvonne Anglesjö.

– Vi i Vita Hästen har betalat av många skulder den här säsongen vilket har kostat mycket. Vi har skurit ner lönekostnaderna inom organisationen med 3,8 miljoner kronor vilket är oerhört mycket. Jag har svårt att se var vi ska kunna skära ner mer.

LÄS MER: "Ytterst märkligt att ta det i media"

Yvonne menar att tanken om en ordnad ekonomi bland klubbarna är god. Men att upplägget inte är optimalt.

– Bara för att man har 1,5 miljoner på banken innebär det inte att det är likvida pengar som man får använda själv, säger hon och lägger till:

– Klubbarna i Hockeyallsvenskan bedrivs som företag. Och det hade varit tufft för vilket företag som helst att öka sitt eget kapital i den takten som vi klubbar ska göra. Det här slår hårt mot alla klubbar.

Vita Hästen söker nu alla möjliga sätt att få in nya pengar på för att möta kraven. En del i detta är försäljningen av aktier som de började med för en tid sedan.

– Det rullar på för oss. Men vi säljer gärna ännu fler aktier. Flera andra klubbar kommer att börja med liknande upplägg, säger Yvonne Anglesjö.

Ordföranden vädjar om hjälp från folket i Norrköping med omnejd.

– Varenda krona är viktig. Om Norrköpingsborna ställer upp mangrant och kommer på våra hemmamatcher skulle det betyda massor, säger Yvonne Anglesjö.

– Om det kan komma tusen extra åskådare till matcherna och vi leker med tanken att vara och en bidrar med 200 kronor. Det blir mycket och värdefulla pengar till slut.

En klubb som har varit öppen med att de känner stor oro över elitlicensen är Tingsryd, som har kallat till ett akut möte med medlemmar och sponsorer angående den rådande situationen.