2–7 mot Leksand var en tung kväll för Norrköpingslaget när det blev stor förlust inför hemmapubliken. Det var också senaste gången Viktor Kokman fick förtroendet mellan stolparna, därefter har Pontus Sjögren stått i 16 raka.

Kokman är spelsugen, men hanterar läget som det är.

– Det var ett tag sedan senast, konstaterar han krasst efter torsdagens träningspass.

Artikelbild

Han jobbar på och förbereder sig. Tränaren Jonas Johnson antydde i veckan att det kan vara dags att ge honom speltid igen.

– Ja, men då får man inte göra sådana träningar som idag i alla fall, för då vill man sluta imorgon, säger Kokman som inte var speciellt nöjd med det som hände på isen.

Hur gör du annars för att hålla dig redo?

– Jag försöker vara glad och positiv och försöker bli bättre. Det är det man får tänka på, att försöka bli bättre varje dag. Då blir det roligt. Sådana här träningar kommer ibland.

Artikelbild

Han stöttar Sjögren på träningar och från båset.

– Det är laget som är det viktigaste, även fast man vill stå i kassen och hjälpa till. Vinner man är man glad ändå och förlorar man är det tungt.

Artikelbild

Hur har ni hanterat senaste förlusten (Modo)?

– Det var inte så mycket att säga om det. Det var tillfälligheter, vi hade tre poäng när det var en sekund kvar. Vi har inte sagt så mycket om det, sådant händer ibland. Jag tror det är värre när man gjort en pissdålig match när man står där och inte ens är nära på slutet.

Viktor Kokman kom till Vita Hästen från Vimmerby inför den här säsongen. Han fick en del speltid tidigt under säsongen och är nöjd med det han presterat på den här nivån.

– Jag är nöjd. Det är en match, Leksand hemma här senast jag spelade, där jag inte riktigt kom upp i nivå. Annaras tycker jag att jag har spelat bra i mer eller mindre alla matcher. Det är väl något mål man vill ha tillbaka, men överlag känns det bra.

Kanske får Viktor Kokman chansen att visa igen snart.

Antingen mot Södertälje (fredag) eller någon annan av de närmaste matcherna.

– Vi har inte hört något, vi får se imorgon. Jag tar det dag för dag så får vi se när chansen dyker upp.