Bortaseger för LVC – efter Europaspelet

Europaäventyret avklarat – då hittade Linköping VC tillbaka till vinnarspåret i elitserien.

LVC vann i Säter.

LVC vann i Säter.

Foto: Thomas Augustsson

Volleyboll2019-11-30 17:28

– Jag är helt övertygad om att vi kommer att ha stor nytta av cupmatcherna mot Pärnu. Spelet ute i Europa ger en annan hårdhet och inte minst erfarenhet av en helt annan typ av volleyboll mot tuffare och snabbare motstånd, sa Johan Isacsson, tränaren.

En minst sagt intensiv LVC-vecka avslutades med klar 3–0-seger i bortamötet med Säter och tre viktiga poäng för att närma sig topplagen. Chansen till en plats i Grand Prix-slutspelet finns fortfarande kvar, men det är inget som det läggs något större fokus på.

– SM-medaljerna är så oerhört mycket viktigare. GP-slutspelet ligger inget bra till efter nyår och det är mest förbundet som tycker att det är så viktigt. Nu jobbar vi mest med att bli bättre och bättre, få ordning på laget och hitta rätt spelare som förhoppningsvis ska in inom kort, sa Isacsson.

Bottenlaget Säter har tidigare gjort hyfsade resultat på hemmaplan, men nu var det inget snack. LVC var helt överlägset i första set (25–10), men fick sedan lite mer motstånd i det andra. Då såg det stundtals lite svajigt ut, men gästerna avgjorde till slut till 26–24 och säkrade segern med 25–16 i tredje set.

Som helhet en helt okej dag på jobbet.

– Inte alltid så lätt att gå ut och vinna efter en lång resa till Dalarna. Dessutom kom vi sent till hallen. Men killarna gjorde det bra. Det märks att vi har blivit stadigare, sa Johan Isacsson.

Dimitri Bogdanovitj svarade för en stark insats och var poängbäst för dagen. Isacsson ville också hylla unge passaren Andreas Rune och lagkaptenen och centern Wilhelm Nilsson.

– Wille har varit riktigt bra för oss under senaste veckorna, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!