Kort match efter lång resa: "Vi var ruskigt taggade"

Lång resa till Umeå – men matchen blev inte lika tuff för Linköping VC. "Vi kan inte ta något för givet", sa Lovisa Sundqvist.

Lovisa Sundqvist var en av många bra i LVC.

Lovisa Sundqvist var en av många bra i LVC.

Foto: Peter Calén

Volleyboll2022-03-12 16:37

På grund av sjukdom missade 21-åriga centern serieavslutningen, men när nu SM-slutspelet inleddes var hon tillbaka i LVC-uppställningen – och var en av dem som såg till att det började med rena rama krossen i kvartsfinalen mot Iksu. 

Det blev 25–7, 25–19, 25–16 och efter kommande veckas dubbla matcher är det klart för en historisk semifinal mot jättefavoriten Hylte/Halmstad.

Det är ett påstående som knappast behöver någon gardering.

– Lugn nu. Vi kan inte ta något för givet. Att det gick så lätt den här gången berodde på att vi själva var så bra och inte på att Iksu var så dåligt, sa Lovisa Sundqvist.

Hon är inne på säsong nummer tre i LVC-tröja nummer 17. Gott om centrar är det relativt ont om i volleyboll-Sverige, men i Linköping har Sundqvist från Lindesberg växt ut till nyckelspelare vid sidan av tunga australiska trion Stefanie Weiler, Caithlyn Tipping och Tessa Browne.

– Jag gillar verkligen hur vi har tagit steg framåt under säsongen. Det är jättestor skillnad hur vi ser ut nu jämfört med i höstas. Klart bästa LVC-laget som jag har spelat i.

Hur mycket har du och ni längtat efter slutspelet?

– Som bara den. Vi var ruskigt taggade, hade massor av energi och gjorde precis det vi skulle och har pratat o. Nu gäller det till att börja med att göra det i ett par matcher till i veckan som kommer, sa Lovisa Sundqvist innan hon tog plats på nattåget för vidare färd hemåt.

Bästa poängplockare mot Iksu: Weiler och Tipping 14, Sundqvist och Nathalie Arvidsson 6.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!