Lång resa till Umeå – men LVC tog grepp om åttondelen

LVC tog ett hårt grepp om åttondelsfinalen mot IKSU. Avgörandet väntar under söndagen i Linköpings Sporthall.

Linköpings VC tog greppet om åttondelsfinalen mot IKSU.

Linköpings VC tog greppet om åttondelsfinalen mot IKSU.

Foto: Peter Calen

Volleyboll2021-03-04 21:44

En bekväm 3–0-seger (26–24, 25–21, 26–24) för LVC i åttondelsfinalen mot IKSU? Både ja och nej. Siffrorna var jämna – men lagkaptenen Frida Kindbom kände sig aldrig orolig. 

– Det var en jämn match skulle jag säga och det är lite speciellt att resa en hel dag för att spela match. Det sätter sig i benen. Vi var lite tagna av ögonblicket från början. Men vi är väldigt starka i slutet av varje set då det är jämnt. Jag kände att vi kunde vinna hela tiden, säger hon. 

Agnes Elm, som hamnade sexa i elitseriens poängliga och etta i den interna med sina 245 poäng, var tvungen att stanna hemma på grund av en tenta. Sofia Bendiksen och Ida Viking fanns inte heller med i truppen. 

– Vi har många tjejer som pluggar och det är mitt i en tentaperiod. Några var tvungna att lägga om sina tentor eller ansöka om dispens för att få flytta på sin tentatid. Det går inte i alla lägen, så då fick några stanna hemma, förklarar Kindbom. 

Hur påverka det er? 

– Det är klart att det påverkar. Som tur är har vi en väldigt jämn trupp där alla tjejer har fått speltid under säsongen. Det gick att lösa på ett bra sätt ändå. Då kliver andra fram istället och tar ansvar vilket är bra för laget. 

Efter en annorlunda uppladdning inför åttondelen, som dock slutade väl, väntar en lång tågresa hem till Linköping under torsdagsnatten.

– Tanken är väl att man ska kunna sova. Vi får se hur det går. Det behöver vi då det är match på söndag igen, säger Kindbom och skrattar till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!