Larsson: "Vi har fortfarande chansen"

1-3 i första matchen. Omöjligt läge för Linköpings VC i Europacupreturen mot Pärnu? "Spelar vi riktigt bra finns det en chans", säger LVC-veteranen Martin Larsson.

Förlust med 1-3 på hemmaplan. Kan LVC vända mot Pärnu?

Förlust med 1-3 på hemmaplan. Kan LVC vända mot Pärnu?

Foto: Rebecca Candevi

Volleyboll2019-11-26 20:00

Han var på tisdagseftermiddagen på väg upp till Stockholm och Arlanda för vidare transport över Östersjön tillsammans med resten av laget. På onsdagskvällen står estländska Pärnu för motståndet i returmötet i Volleyball Challenge Cup, ett möte som på förhand ser tufft ut. LVC föll med 1-3 i sporthallen för två veckor sedan och måste göra en prickfri insats för att gå vidare.

– Så är det, men jag tycker samtidigt inte att dom var så bra som jag trodde. Deras anfallsspel imponerade inte, de slog ofta i vårt block. Det finns en chans för oss, men då måste vi vara jäkligt bra. Pärnu har köpt in en massa spelare från olika länder och är vassa, säger Martin Larsson.

Viktigt med segern mot Falkenberg i helgen?

– Väldigt viktigt för självförtroendet. Vi har haft några tunga matcher på sistone, nu visade vi att vi kan spela.

Vad beror det på?

– Vi har inte varit tillräckligt taggade och motiverade. Det är roligare att möta lag som Falkenberg än att spela mot Habo och Södertelge. Det ska inte behöva vara så, men så blir det. Vi måste börja vinna mot lite sämre lag också, säger Martin Larsson.

Resan till Estland blir också en chans för LVC att svetsa samman gänget och jobba med teambuilding.

– Absolut, det här är annorlunda för oss och det ska bli skitkul. Lite som att åka på semester med gänget, säger Martin Larsson och skrattar.

Finske passaren Mauri Kurppa är fortsatt skadad, i övrigt finns alla tillgängliga till matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!