LVC förlorade hemma - "hoppats på mer"

Linköpings VC förlorade i raka set hemma mot Gislaved i elitseriemötet på lördagen. "Vi kunde gjort det bättre", tycker Matilda Fransson.

Linköpings VC, här i en bild från förra säsongen, förlorade i raka set på lördagen. 0-3 blev det mot Gislaved i elitserien. "Vi kunde gjort det bättre", säger spikern Matilda Fransson.

Linköpings VC, här i en bild från förra säsongen, förlorade i raka set på lördagen. 0-3 blev det mot Gislaved i elitserien. "Vi kunde gjort det bättre", säger spikern Matilda Fransson.

Foto: Jens Bollius

Volleyboll2019-11-23 17:35

Spikern Matilda Fransson, som kom från Norsjö utanför Skellefteå för ett par år sedan och nu gör sin andra säsong i LVC-tröjan, kopplade av efter match med övriga laget. Avkopplingen var att se herrarna spela mot Falkenberg i samma arena, Linköpings sporthall.

– Vi är bra på att hålla humöret uppe även om vi förlorat, men det är klart att vi är besvikna. Det är jättetråkigt, vi hade hoppats på mer, säger Matilda Fransson.

0-3 i set blev det mot Gislaved efter siffrorna 21-25, 22-25, 20-25. Bortalaget hade ett övertag hela matchen och gjorde en bra match. Gislaved är nu fyra i tabellen med 13 poäng.

LVC är sexa med tio poäng och sprattlade till lite i början av andra set med fem bollars ledning.

– En bra ledning där, men vi släppte det. Mycket enkla misstag och vi kunde gjort matchen jämnare om vi inte gjort så många egna misstag, tycker Matilda Fransson.

Extra plus ges i LVC, som saknade passaren Julia Svensson som varit krasslig, ändå till liberon Cornelia Milton som hela tiden kämpade bra och höll uppe energin.

Poängplockare var de bästa de här: Matilda Fransson 15, Lisa Pettersson 10, Lovisa Sundqvist 7.

Nu spelar LVC vidare mot Lindesberg borta på söndag, tabellfemman möter laget då.

– Hoppas att vi kan höja vår nivå då, säger Matilda Fransson.

Förra säsongen var det en besvikelse att åka ut i åttondelsfinal i SM-slutspelet. I vinter hoppas tjejerna på mer.

– Vi hoppas nå högre, åtminstone till kvartsfinal, säger Matilda Fransson.

Karta: Linköpings Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!