LVC har fått en hel del att fundera på

Wille Nilsson, LVC:s lagkapten, satte sig ner efter 0-3 mot Södertelge. "Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta", sa han.

LVC-tränaren Johan isacsson och kaptenen Wille Nilsson har en del att fundera på efter 0-3 mot Södertelge.

LVC-tränaren Johan isacsson och kaptenen Wille Nilsson har en del att fundera på efter 0-3 mot Södertelge.

Foto: Peter Calén

Volleyboll2019-11-09 18:43

Han suckade och funderade en stund. Sen sa han:

– Jag vet inte om LVC någonsin förlorat en match hemma mot Södertelge. Och absolut inte med 0-3. Det är inte godkänt om jag säger så.

Förklaringen?

– Ja du, vad ska jag säga. Vi gjorde så otroligt många egna misstag. Södertelge spelade helt okej men behövde inte göra särskilt mycket för att vinna den här matchen. Vi bjöd bort den. 

Om man tittar på siffrorna så berättar de att det var en tajt match i alla set. 24-26, 23-25, 23-25 vittnar om att det kunde gått hur som helst egentligen.

– Jo, men det kändes ändå som vi aldrig riktigt kom igång. Och det visar väl än mer hur onödig den här förlusten var. Att vi var så pass nära trots att vi inte ens spelade bra.

Laget gjorde tappra försök att få igång spelet, men hittade aldrig rätt nyckel.

– Jag som kapten försökte pusha och få upp energin och då vann vi kanske två bollar för att sen slå bort tre stycken och så var humöret nere på botten igen. Det var typiskt för matchen på nåt sätt att vi plockade upp till lika i sista set och var på väg förbi men gjorde några enkla missar igen och matchen var körd.

LVC har nu två förluster på fem matcher och ligger mitt i tabellen.

– Vi har ett lagbygge på gång som är långt ifrån klart, så mycket kan man ju säga. Men sen kan det vända snabbt, det var ju lite så här förra säsongen också i början, men sen fick vi in en ny spelare från Kanada och plötsligt föll allt på plats. Så kan det mycket väl bli nu också. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!