LVC tappade – men vann till slut ändå

Tre poäng blev bara två – men Johan Isacsson var tillfreds med premiären. "Det är inte nu vi ska vara som bäst", sa LVC-coachen.

Johan Isacsson kunde summera två premiärpoäng.

Johan Isacsson kunde summera två premiärpoäng.

Foto: Per Bergsten

Volleyboll2019-10-05 20:10

Efter två av tre set talade allt för hemmaseger i Sporthallen. Men Linköping VC tappade tillfälligt greppet och tvingades till ett avgörande set för att avgöra mot Örkelljunga. 25–18, 25–21, 23–25, 24–26, 15–7 är siffror som tydligt visar hur det svängde.

I femte setet tyckte LVC att det fick vara nog, vann sex raka bollar och skaffade sig ett stort övertag i matchens mest kritiska skede.

– Det är klart att man kan tycka att vi gav bort en poäng. Det håller jag med om. Samtidigt vann vi matchen och det var det viktigaste. Det känns helt okej även om bensinen tog slut ett tag. Man ska inte glömma bort att vi bara har gjort fyra träningar tillsammans med fullt lag. Möjligt att jag också skulle ha bytt runt lite tidigare, sa Johan Isacsson.

Han hoppas och tror på en utveckling som den i fjol.

Minns ni?

Något svajig start, men allt bättre och så vilt jubel med guldhattar på framåt våren.

– Jag gillade vår högstanivå. Det såg bra ut. Vi kommer att bli bättre och bättre och ska vara som allra bäst efter jul nu också, sa Isacsson.

Han fick se sena nyförvärvet, finske passaren Mauri Kurppa, göra debut och det var en insats som lovade mer. 

– Kanon. Han blir seriens bästa passare, det är jag helt säker på. Med mer tid och mer samträning kommer det att lyfta ytterligare. Alla anfallare tycker att det är kul att lira med en sådan spelare, sa Johan Isacsson.

Nye lagkaptenen Wille Nilsson dominerade också och svarade för 19 poäng, inte minst tack vare kraftfullt servande. Tomasz Mroz kom in mot slutet i stället för Martin Larsson och gjorde ett starkt inhopp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!