Mroz en vinnare mot sitt förra lag

Tillbaka i Vingåker som vinnare. Men Linköping VC fick slita hårt för segern. "Som vanligt här uppe", sa Tomasz Mroz.

Tomasz Mroz.

Tomasz Mroz.

Foto: Peter Jigerström

Volleyboll2019-10-12 17:01

Han har gjort ett antal år i Vingåker, men är nu tillbaka i LVC och på det sättet var det förstås ett speciellt lördagsmöte för Tomasz Mroz i volleybollens elitserie. Inte bara för många välbekanta ansikten i motståndarlag och på läktaren utan också för att det var just i Vidåkershallen som han i fjol förlovade sig (!) när laget mötte Linköping.

– Klart att man har lite fler ögon på sig än vanligt när man känner  många. Men när väl matchen är i gång är det ingen större skillnad. Då vill du bara vinna, sa 27-åringen.

LVC vann i tre raka set, men har som väntat en bra bit till toppformen med ett delvis nytt lag. Det syntes i premiären mot Örkelljunga (3–2) och det märktes nu också. Men när allt skulle avgöras i slutet av seten var topplaget vassast och kunde avgöra efter en del dramatik.

25–22, 31–29, 27–25 vittnar om just det.

Tomasz Mroz sa:

– Jag tyckte ändå att vi hade hyfsad kontroll på det. Det var ungefär som vanligt här uppe. Jag minns knappt någon gång där det blivit en helt övertygande seger för något lag. Vi är inte riktigt samspelta än, men det kommer. Ge oss någon månad till. När Europaspelet börjar ska vi vara vassare.

Nyförvärvet fick komma in i slutet av andra set, svarade för några viktiga poäng och spelade sedan hela det tredje. Precis som tidigare konkurrerar han med nyckelspelaren Martin Larsson om speltid på högerkanten.

– Det är coachen som har sista ordet, men jag försöker jobba mig i kapp.

Inga tankar på att testa en annan roll?

– Nja, det skulle vara som att börja på ett helt nytt jobb, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!