Nyförvärvets glada chockstart i LVC

Det blev premiärjubel för LVC i Sporthallen och nyförvärvet Charlotte White från Australien visade klassen direkt.

Charlotte White var nöjd efter sin LVC-debut.

Charlotte White var nöjd efter sin LVC-debut.

Foto: Tove Isaksson

Volleyboll2023-09-23 20:31

Elitseriepremiären bjöd på vinst för LVC mot Falköping, i en match som var oväntat jämn hela vägen mot bottentippade motståndet. Till slut landade LVC-segern på 3–1 (22–25, 26– 24, 25–23, 25–21) och en spelare som tyckte att det var extra skönt att få jubla var ett av säsongens två nyförvärv Charlotte White, som också tog emot matchens första serve.

– Jag var väldigt nervös inför den här matchen, där jag hamnade i en liten chock till en början. Men jag är glad att jag kunde ta mig samman och komma in i spelet. Jag kände mig väldigt stöttad av laget och tror det var det som gjorde att jag tog mig igenom hela matchen, sa White tacksamt. 

För en dryg vecka sedan flyttade hon från Australien till Linköping och den högsta ligan i svensk volleyboll. Inför säsongen ser hon fram emot att mäta sig med spelare på högsta svenska nivån och LVC har värvat en spelare som är här för att vinna matcher och för att utvecklas.

Hittills trivs också anfallaren väldigt bra i staden och har redan hunnit med att testa den svenska klassikern, kanelbullen, som inte var något annat än en succé. 

I nästa match, även den på hemmaplan, väntar topplaget Engelholm. Då blir det garanterat ett helt annat motstånd för LVC som har som mål att gå till SM-final i vår. Återstår att se om lagets stora stjärna, Caitlin Tipping, då är tillbaka och på plats efter sin skada.

LVC:s bästa poängplockare mot Falköping: Rebecca Redgen 28, Charlotte White 12, Elin Arnerdal 11, Lovisa Sundqvist 7.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!