LVC ställs mot mardrömsmotstånd i semifinalen

Linköpings VC:s historiska kvartsfinalserie inleds i helgen mot storfavoriterna Hylte/Halmstad. Efter LVC:s träning på torsdagskvällen var tränaren Andrew Strugnell inte helt nöjd med insatsen. "Vi har lite att jobba med", sa han.

Cornelia Milton, LVC.

Cornelia Milton, LVC.

Foto: Carl Holmqvist

Volleyboll2022-04-01 18:00

Linköpings VC tog sig till semifinal för första gången någonsin på damsidan när de slog ut IKSU och nu står första matchen runt hörnet. Under söndagen drar semifinalen (bäst av fem) igång borta mot Hylte/Halmstad som varit obesegrade genom hela säsongen.

Liberon Cornelia Milton ser fram mot söndagens drabbning.

– Det kommer bli tufft, absolut, men det är en rolig utmaning och pressen ligger på dem. Vi ska spela vårat spel, göra vårat absolut bästa och se hur långt det räcker. Vi tänker inte kasta in handduken liksom, säger Cornelia Milton.

Dagen innan träningen stod det klart att hon är en av flera spelare (Lovisa Sundqvist, Poa Andersson, Linn Karlsson, Nathalie Arvidson) som stannar i LVC även nästa säsong.

– Jag tror att jag kan utvecklas och att vi kan utvecklas tillsammans. Jag är peppad. Vi har gjort ett bra jobb i år och är ett starkt gäng som vill åt samma håll.

undefined
Cornelia Milton kom till LVC 2016 och är klar för spel även nästa säsong.

Tränaren Andrew Strugnell var inte helt nöjd med fokuset och tempot på torsdagens träning.

– Kommande träningar vill jag se mer energi, säger han. 

Vad kommer krävas för att ni ska störa Hylte?

– Vi behöver göra allting bättre och framförallt behöver vi attackera bättre än vad vi gjort när vi mött dem tidigare. Normalt sätt är vi bra på block och det kommer vara viktigt att fortsätta så. Efter att vi mötte dem i januari så har vi utvecklats en hel del. Så det kommer inte handla om någon magi, det handlar om att spela bra volleyboll, säger Andrew Strugnell. 

undefined
Andrew Strugnell styr upp LVC:s träning.

Har du känslan att ni lyckas höja er?

– Om du hade frågat mig tidigare i veckan så hade jag svarat ja till hundra procent. Att vi kan tävla bra mot dem. Men just nu så känner jag att vi har lite att jobba med på träningarna imorgon (fredag) och lördag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!