Seger i klassikermötet – till slut

Linköping–Falkenberg är ett klassiskt möte. Ofta har lagen gjort upp i SM-finaler. Även nu vibrerade spänningen.

Linköpings VC:s nummer 7,  Linus Ekstrand, avlossar kanonen mot Falkenbergs block. Efter en tuff start vann LVC med 3–1 i set.

Linköpings VC:s nummer 7, Linus Ekstrand, avlossar kanonen mot Falkenbergs block. Efter en tuff start vann LVC med 3–1 i set.

Foto: Jens Bollius

VOLLEYBOLL2018-11-11 21:11

LVC vann till slut hemma i Linköpings sporthall, 3–1 i set efter att den väldige Wilhelm Nilsson korats till bäste spelare.

Det var mycket volleybollhistoria som visade upp sig, ett samtalsämne på läktaren att det var ett coachmöte mellan två silverhjältar från EM i Globen 1989. Då spelade både LVC:s coach Johan Isacsson och Falkenbergs coach Per-Anders Sääf i det svenska lag som gick genom tv-rutan. Med att slå Sovjet i semifinal och sedan förlora tappert mot Italien.

Nu var det också en tapper kamp, även om vi bara kommit i inledningen av vinterns elitserie. Men ett föryngrat Falkenberg, klubben som både vunnit och förlorat SM-finaler mot Linköping tidigare, jublade starkt för varje vunnen boll och lyckades verkligen störa LVC.

Tabelltvåan LVC kom i underläge med 0–1 i set och var i 17–22-underläge i det andra setet, men kunde vända där till 25–23 och vann sedan även tredje set med 25–23 sedan Falkenberg varit uppe vid 21–21.

Det gjorde att LVC-maskinen kom i gång och kunde vinna med 3–1 efter knappa och nervösa 25–23 i fjärde set.

– Vi är inte där första set. Jag höjde varningsflagg för att Falkenberg är bra, men ändå blir det underskattning. Vi får lära oss av det. Men vi kommer tillbaka och vinner utan att vara speciellt bra. Vi sliter hem en seger, säger LVC:s Johan Isacsson.

Per-Anders Sääf, Falkenbergskollegan, var nöjd med att laget lyckades direkt med målsättningen, att ta ett set.

– Vi slarvar sedan, det är lite fokusgrejer som unga spelare saknar. Vi har ju mest tonåringar i laget. Vi gör ett fantastiskt resultat mot ett bra lag här, så en eloge till killarna, säger Sääf.

En bra helg trots allt för LVC-herrarna som vann mot Habo med 3–1 i set i fredags. Nu blir det bortaresa till Skåne på lördag för match mot Örkelljunga.

Jubel i LVC efter en vunnen poäng. Det blev en tuff match mot ett taggat Falkenberg. En match som ett mer rutinerat LVC till slut vann.
Jubel i LVC efter en vunnen poäng. Det blev en tuff match mot ett taggat Falkenberg. En match som ett mer rutinerat LVC till slut vann.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!