"Var utslagen och knappt ur sängen"

Virus och influensa sänkte Wilhelm Nilsson – som tappade sex kilo på en vecka. "Jag var helt utslagen", säger LVC-stjärnan.

Efter lång frånvaro har Wilhelm Nilsson hämtat sig.

Efter lång frånvaro har Wilhelm Nilsson hämtat sig.

Foto: Per Bergsten

Volleyboll2020-01-27 11:15

Efter en säsong fylld av motgångar av olika slag har till slut läget ljusnat för Linköping VC i volleybollen elitserie och helgens bortaseger mot Södertelge var en välkommen framgång.

– Egentligen första matchen där vi hade en tänkta startsexa. Nu börjar jakten, säger Wilhelm Nilsson.

Lagkaptenen visade vägen till segern – i sin första matchinsats på sex veckor.

Det var strax före jul som 25-åringen däckades av något elakt virus som höll honom borta från matcher och träningar under lång tid. Under en dryg vecka, när han var som sämst, gick han ned inte mindre än sex kilo och tappade massor av kraft.

– Jag hade feber och låg mest bara still. Under de åtta–nio första dagarna var jag knappt ur sängen, säger han.

Det har förstås inneburit en tuff väg tillbaka och han märkte att krafterna började sina i lördags.

– Jag märkte i fjärde set att benen började darra och tänkte att "nu får vi fasen se till att avgöra, så att det inte blir ett femte". Det är tveksamt om jag hade orkat. Men annars känner jag mig pigg igen och märker att det stadigt går åt rätt håll. 

Med sex matcher kvar att spela är regerande mästarlaget sexa i tabellen och får svårt att nå topp fyra. Det betyder av allt att döma en tuffare väg i kommande SM-slutspel.

– Det är inte ofta som ett lag som kan komma sexa nämns som joker och guldaspirant, men nu tror jag att vi kommer att göra det. Med fullt lag vet vi inte hur bra vi är och motståndarna vet det inte heller. Jag tror inte att något lag vill möta oss, säger LVC-kaptenen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!