Max Wahlgren låg bakom segern mot Pixbo när lagen möttes i Linköping sporthall tidigare under säsongen, och var en högst bidragande orsak även till söndagens seger. Han sköt viktiga 4–1 i slutet av den andra perioden och kunde sedan avgöra med en iskall straff som betydde 5–3 efter dryga 16 minuters spel i den tredje. Pixbo och Adam Persson reducerade visserligen till 4–5 med några sekunder kvar av matchen, men närmare än så kom inte hemmalaget.

– Alltid kul att spela mot gamla kompisar, det kan bli lite extra tugg och prestige. Men när man väl är inne i spelet märker man det inte så mycket, sa Max Wahlgren.

Med en omgång kvar av SSL är det nu klart att Libk blir minst fyra i serien. Vid seger mot Falun nästa helg samtidigt som Mullsjö förlorar sin match blir Libk trea.

Artikelbild

– Jag vet inte om det betyder sådär jättemycket, det viktiga för både laget och för hela föreningen var att vi blev topp fyra och fick hemmaplansfördelen, sa Max Wahlgren.

Känns det som om ni växlat upp nu inför slutspelet?

– Jag vet inte, det har varit lite upp och ner, vi gjorde en dålig match mot Sirius till exempel. Men visst märker man på främst de lite äldre spelarna att det börjar gälla lite mer och att de har gått och väntat på viktiga matcher. Det känns ändå bra att vi hamnat rätt mentalt i matcherna, vi täcker mer skott och jobbar hårdare, sa Max Wahlgren.

I och med tre poäng mot Pixbo slog Libk sitt tidigare poängrekord i superligan. Laget har 59 poäng med en match kvar att spela, det tidigare rekordet var 57 poäng.

– Vi agerar som ett lag med självförtroende, vi är trygga med boll och alla drar åt samma håll. Laget känns sammansvetsat, sa Johan Astbrant.

Om matchen tyckte han:

– Vi förlorade visserligen tredjeperioden med 1–3, men det var ändå bättre än mot exempelvis Dalen borta. Nu hade vi många lägen att punktera matchen i den tredje perioden.

Max Wahlgren:

– Rättvis seger, även om vi gick ner oss lite de sista tio minuterna. Vi ska kunna stänga igen bättre och ha bättre utdelning på våra chanser.

Med Martin Hovlund lätt skadad och utanför laget gick Libk runt på fyra backar där unge Filip Samuelsson fick chansen.

– En fantastisk insats av Filip, berömde Johan Astbrant.