21-åringen från Norrköping har spenderat den första tiden i Dresden på hotell och det är egentligen det enda som kan anses vara negativt.

I övrigt trivs Linus Wahlqvist redan som fisken i vattnet i sin nya hemstad, där han hoppas kunna lämna hotellet och flytta in i något eget inom kort.

– Jag hittade en lägenhet för ett par dagar sedan faktiskt. Förhoppningsvis kan jag få nycklarna nu i veckan och flytta in så snart som möjligt, säger han.

Hur har den första tiden varit annars?

– Jättebra. Jag är positivt överraskad, jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så lätt att komma in i allt.

Vad hade du förväntat dig?

– Alltså, av det man har hört om livet utomlands är att det är lite svårare att komma in i gruppen och att klimatet är lite hårdare, men så har det inte alls varit. Det är ett lättsamt gäng i laget, samma sak med ledarstaben. Allting har flutit på väldigt bra.

Dynamo Dresden undvek i fjol negativt kval med en poängs marginal.

På måndagskvällen startar den nya 2. Bundesliga-säsongen, men någon placeringsmässig målsättning har inte satts upp av klubben. I stället är siktet inställt på att ta 47 poäng.

Minst.

– Det är det vi har sagt, att vi vill komma över det. Sedan vill man självklart vinna så många matcher som möjligt, men framför allt ska vi bli ett bättre hemmalag än förra året. Då tror jag att de var i botten av alla lag på hemmaplan, säger Wahlqvist.

Ungefär 28 000 åskådare väntas till DDV-Stadion för att se hemmapremiären mot Duisburg.

– Det ska bli intressant att se hur ligan står sig i jämförelse med allsvenskan och se hur stort steget är. Sedan hoppas man självklart få spela och utvecklas på ett bra sätt, säger han.

Märks det att det är ett steg upp i karriären?

– Ja, det gör det. Det är väldigt många bollskickliga spelare som gillar att spela bollen på marken. Tempot är lite högre och det går lite snabbare åt båda hållen. I allsvenskan har den taktiska delen blivit lite mer försiktig men här är det lite mer kontringsspel, men jag tycker att jag har kommit in i det och allt känns väldigt bra hittills.

Linus Wahlqvist är värvad för att ge trygghet och stabilitet åt Dynamo Dresdens defensiv. Han har fått speltid i tre träningsmatcher under försäsongen men vet ännu inte om han finns med i måndagens premiärelva.

– Nej, vi har inte fått något besked än. Men inför träningsmatcherna har vi fått reda på laget på matchdagarna, säger han.

Kul att det drar igång?

– Ja, verkligen. Det har blivit lite av en andra försäsong för mig så det ska bli skönt. Det är ju tävlingsmatcher man vill spela.