Wulcan har den här säsongen tagit över sin tävlingsbil och hela sitt team till USA för att delta i PDRA-serien, den största i USA i sporten.

Och ingen kan säga annat än att de gjorde avtryck direkt.

Han slutade nämligen trea.

– Att vara så högt uppe direkt, nä det hade jag verkligen inte trott. Det är vi absolut jättenöjda med. Vi har slagit personliga rekord flera gånger men känner ändå att det finns mer tid att kapa.

Mattias och teamet åkte över till USA för några veckor sen och inledde med att leta efter husbil och släp till tävlingsbilen.

– Det har varit ett enormt äventyr och mycket strul. Men till slut löste sig allt, bara dagar innan vi skulle testköra bilen här för första gången.

På tävlingsbanan har däremot allt gått som på räls. Mattias fått många testkörningar och hela tiden kapat sina tider.

– Allt är väldigt annorlunda här över. Banorna är annorlunda, allt runt omkring är helt nytt. Men jag tycker att vi har lärt oss snabbt.

Inför premiären på legendariska South Georgia Motorsports Park så var mycket ändå ovisst, men teamet visade direkt att man var konkurrenskraftiga genom att kvala in som sjunde bil.

På vägen fram till semifinal slog man dessutom ut ett av klassens stora namn, Jason Scruggs. Han var tvåa i serien totalt i fjol, men fick känna på Mattias Wulcans styrka.

I semifinalen tog det dock stopp mot Jose Gonzales.

– Jag strulade lite vid startgrinden och hade för dålig reaktionstid för att vi skulle kunna ha en chans. Körtiden och toppfarten var egentligen bättre, men jag gav för mycket försprång.

Bästa tiden i tävlingen, och nytt personbästa, är numera 3,61.

Nästa tävling går på Galot Motorsportspark sista helgen i mars.