– Det vore kul att gå upp i allsvenskan igen, men då behöver vi rekrytera, säger Karin Wiklund, spelande kassör och laguttagare i klubben.

Svensk dambowling som lagsport har haft en kräftgång de senaste tio åren. Kolla bara de här siffrorna:

2008 fanns i Sverige en elitserie, tre allsvenska serier, tio division 1-serier, sju division 2-serier och två division 3-serier.

2018 är det nu nere i en elitserie, två allsvenska serier och tre division 1-serier.

I Östergötland är Zorita det enda seriespelande laget. Örnen i Norrköping drog sig nyligen ur ettan, Parant i Motala är vilande, och lag finns heller inte i Mjölby eller Finspång.

Damspelare finns, men de flesta spelar i herrlag.

– Man får förstå om tjejer vill spela i högre serier och få bättre motstånd. Men jag tycker att det ska vara som förut, att man måste spela i ett damlag också om man ska tillåtas spela i herrlag, säger Karin Wiklund.

Zorita åkte ur allsvenskan förra säsongen, och klubben tyckte att det kunde behövas en nystart på lägre nivå. Men i ettan har det blivit en tuffare serie än väntat, framför allt med längre resor. Det är bortamatcher både på Gotland och i Hälsingland.

Linköpingslaget ligger trea just nu, på kvalplats uppåt om det håller i sig.

– Vi har 17 licenser i klubben nu, inklusive ungdomar. Det ligger stabilt. Vi har träning på tisdagar, men problemet för oss är att tjejerna slutar i 15-16-årsåldern. Då blir det mycket med skolan, säger Karin Wiklund.

Två talanger som Zorita fått fram nu är tolvåriga Sandra Lundgren och Amanda Jonsson-Thor, elva år. Båda spelar redan nu i damlaget.

Lundgren har slagit 226 i en serie och 709 poäng på fyra serier. Hon har bowlat i fyra år.

– Det är roligt, vi har bra gemenskap. Jag gillar att utmana mig själv och att resa. Målet är att bli proffs, säger Sandra.

Lundgren spelade redan förra säsongen i allsvenskan. Hon har spelat ungdoms-SM och var där etta i tjejklassen för födda 2006 och kom elva totalt i mästerskapet.

– Stabil och jämn, pålitlig, säger Karin Wiklund som brukar spela i par med Sandra.

Amanda Jonsson-Thor tycker att det är kul att "spela mot andra människor". Hon har slagit uppåt 170 som bäst i en serie.

– Amanda peppar och är positiv, alltid glad, säger Karin Wiklund.

Kommande helg spelas den stora ungdomsturneringen Hajen cup i Norrköping. Då åker åtta ungdomar från Linköpings sporthall för att vara med, inklusive Zoritas två A-lagsspelare.

Så nog finns det en framtid för bowlingen.