Metapedia, till utformningen likt nätuppslagsverket Wikipedia, listar bland andra journalister, nationalsocialister och judar. Bland källhänvisningarna finns högerextrema hemsidor.

Polisen i Östergötland undersökte om nätsidan bröt mot personuppgiftslagen. Men sidan är anmäld som databas hos Radio- och tv-verket och omfattas inte av den lagen.

Hets mot folkgrupp?

Polisen sände då ärendet vidare till JK, för att denne skulle utröna om innehållet stred mot lagen om hets mot folkgrupp.

Men nu läggs alltså förundersökningen ned.

Det var i början av februari som Corren avslöjade att den högerextremisten Anders Lagerström i Linköping startat en portal på internet där han ägnade sig åt att hänga ut personer med judisk bakgrund och oliktänkande.

Nationella rörelsen

"Uppslagsportalen" innehåller drygt tusen artiklar och arbetet med portalen sköts av Anders Lagerström. Samme Lagerström driver också Nordiska förlaget, som han startade 2000, där han säljer tidskrifter och musik om den "nationella rörelsen".

Anders Lagerström är verksam i Nationaldemokraterna och dömdes år 2000 till villkorlig dom och samhällstjänst för bland annat misshandel.