Löfven och Jonas Sjöstedt (V) angrep statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och hävdade att han vill försvaga den svenska modellen med kollektivavtal.

Statsministern anklagades också för att tillåta att visstidsanställningar staplas på varandra mot EU:s regler.

Reinfelt hävdade att han står upp för den svenska modellen och anklagade Socialdemokraterna för att vilja låta EU styra över arbetsrätten.

Han blev irriterad över att Löfven påstod att regeringspartierna inte känner till hur reglerna fungerar på arbetsmarknaden. Han var också kritisk till debattens negativa ingång till frågan om EU:s fria rörlighet, som han menar har massor av positiva effekter.

När debatten gick in på utländska tiggare förklarade Jimmie Åkesson att han inte skänker pengar till tiggare, och att han vill förbjuda tiggeri. Ingen av de övriga partierna delade inställningen.

Åkesson betonade att Rumänien och Bulgarien måste ta ansvar för sin egen befolkning.

Argumenten var sig annars lika i debatten. Som tidigare försökte de båda blocken tävla om vem som är bäst på att hålla ordning och reda i de offentliga finanserna. De rödgröna angreps av Allianspartierna för att lova allt till alla, med sammanlagda löften om 60 miljarder men finansiering bara till en tredjedel, 20 miljarder.

Statsministern, som talat om hur många jobb Alliansens skattesänkningar givit, fick frågan om varför Alliansen i så fall inte går fram med ett femte jobbskatteavdrag. Har Sverige inte bra ekonomi, undrade programledaren?

Skolan, ett av valårets hetaste ämnen, diskuterades också.

Björklund och KD-ledaren Göran Hägglund bad Stefan Löfven att sluta låtsas om som att han är emot att skolföretag ska få göra vinst och hålla sig till den överenskommelse som de fyra borgerliga partierna gjort med S och MP inom ramen för friskolekommittén.

Löfven fick frågan om han är överens med V-ledaren Jonas Sjöstedt att vinstuttagen ska stoppas i välfärden.

Debatten gick sedan in på vården. KD-ledaren och socialministern Göran Hägglund tycker att svensk vård är bra.

V-ledaren Jonas Sjöstedt pekade på problem inom förlossningsvård och akutmottagning.

Från regeringssidan påpekades att det i dag finns fler läkare och fler sjuksköterskor i vården än innan regeringen tillträdde.