Tack för maten - Snabbmat Mat Här hittar du recepten från programmet Tack för maten med Martin Andersson. Veckans tema - snabbmat. 16:28 | 2015-05-07 Recept för 4 personerRotfruktschips, löjrom, smält Västerbotten, gräddfil och dill1 liter friteringsolja/rapsolja2 gula morötter2 orangea morötter1 palsternacka1 rödbeta1 gul beta1 polkabeta 1 dl grädde4 skivor amerikansk gul ost100g riven ost gärna Västerbotten3 dl gräddfil50 g löjrom gärna från Kalix4 kvistar färsk dillSalt SvartpepparTvätta och ansa rotfrukterna, skiva sen samtliga lövtunt med hjälp av en mandolin, osthyvel eller en riktigt vass kniv. Värm olja i en kastrull eller om du har fritös till ca 160 grader. Fritera rotfrukterna i omgångar så det inte behöver trängas i fritösen, ca 3- 5 minuter så de får snygg färg. Lyft upp dem och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Salta och svartpeppra. Värm upp grädde i en kastrull och smält osten i den varma grädden, låt den inte koka. Smaka av det hela med salt och svartpeppar.Lägg upp chipsen på något snyggt, toppa med gräddfil, löjrom, den smälta osten och släng på några dillvipor här och där. Varsågoda! Sojakokta kycklingvingar, teriyaki och chilidipp2 Kyckling buljongtärningar eller flyttande form2 liter Vatten2 dl god Soja1kg Kycklingvingar2 dl Teriyakisås2 msk chiligarlic2 msk god Soja1 msk Champagnevinäger2 msk SesamfrönChilidipp3 dl Majonnäs gärna egen gjord2 msk Chiligarlic2 Lime, zest och juice1 Lime i klyftor1 knippe koriander, 30gKoka upp vatten, kyckling buljong och soja. I med kycklingvingarna och låt de puttra runt tills de är möra och köttet nästa ramlar av benen.Blanda teriyaki, chiligarlic, soja och champagnevinäger. Upp med de möra kycklingvingarna på en plåt, häll över teriyakiblandningen, på med sesamfrön, blanda runt och kör in plåten på 180 grader i ca 15 minuter. Alla vingarna ska bli kladdiga och lite karamelliga på ytan. Smaka av med salt. Släng på koriander och lägg upp allt på något snyggt. Servera med lime och chilidipp.Hamburgare, torkad tomat, stekt lök, senapskräm, saltgurka och lagrad ost4 hamburgerbröd800g malen färs på 60 % Högrev, 20 % Bringa och 20 % Entrecote2 msk Dijon4 skivor ost, gärna västerbottenost eller prästost8 nattbakade tomater1 burk saltgurkaSenapskräm2 msk Dijon2 msk Grov senap2 dl Majonnäs2 msk färskriven Pepparrot 1 msk ChampagnevinägerSaltSvartpepparRapsoljaStekt lök2 gula lökar, skalade och strimlade2 msk socker2 msk champagnevinägerSenapskrämBlanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.Stekt lökStek löken i en panna med lite rapsolja så den börjar mjukna och börjar få lite färg. På med socker, vinäger och smaka av med salt.HamburgareBlanda färsen och kicka i dijon, forma färsen med lätta fingrar till fyra snygga burgare. Blanda färsen så lite så möjligt så den inte blir kompakt. Stek den i lite rapsolja på hög värme till önskad stekgrad, salta och svartpeppra, på med osten och låt den smälta. Rosta bröden och arrangera sen burgarna med dina tillbehör. Kanon! Mer i ämnet 2015-06-18 MAT Tack för maten - Ciao Ciao Italia 2015-06-04 MAT Tack för maten - Svärmorsmiddan 2015-05-28 MAT Tack för maten - Mexkäk 2015-05-21 MAT Tack för maten - Grönt är skönt 2015-05-14 MAT Tack för maten - Klassiker 2015-04-23 MAT Tack för maten - triss i mackor 2015-04-21 Recept: Farmorsmaten 2015-04-09 MAT Recept: Soppa är toppen 2015-04-09 Gör festivalmat hemma 2015-03-26 MAT Recept från Grisfest 2015-03-19 MAT Recept från Spansk afton Visa hela listan