Det gjorde det större än Centerpartiet.

- Oj, oj! Helt otroligt, sa Charles Eriksson, partiets ordförande och förstanamn på vallistan.

Han berättade tidigare på kvällen att han bara hade känt positiva vibbar från folk i Ödeshög över partibildningen.

Artikelbild

| Charles Eriksson hade anledning att göra segertecken. Nya Ödeshögspartiet ser ut att bli det fjärde största partiet i Ödeshög.

- Men det är ju en sak hur folk pratar och en annan hur de beter sig vid valurnorna, så vi får se hur det här går.

Kristdemokraterna gick framåt kraftigt i förra valet i Ödeshög. Nu rycker man fram markant igen, vilket måste tolkas som att väljarna har uppskattat Magnus Oscarssons (KD) insats som kommunalråd.

KD hade hela 28,3 proc av rösterna när tre av fyra valdistrikt var räknade. Det fjärde oräknade distriktet är stort och domineras av människor som bor i centralorten.

Socialdemokraterna framstår som valets stora förlorare och riskerar att tappa positionen som största partiet. S hade 16,9 proc av rösterna när ett distrikt återstod.

Artikelbild

Moderaterna går framåt och tycks följa rikstrenden. Miljöpartiet går också framåt. Vänsterpartiet verkar stampa på samma fläck som vid förra valet, vilket innebar ett mandat, och folkpartiet befinner sig i samma härad.

Miljöpartiet går framåt men inte så markant. Anmärkningsvärt är att Sverigedemokraterna får röster i närheten av ett mandat fastän det denna gången inte ställer upp med någon kandidat i kommunvalet.

Artikelbild

Ödeshögspartiets intåg i kommunfullmäktige gav inte upphov till något stort firande på söndagskvällen. Partiet hade inte någon gemensam valvaka. Frontfiguren var upptagen av sammanräkningen av rösterna i kommunhuset eftersom han är vice ordfröande i valnämnden.