Mladic står anklagad för att ha planerat och deltagit i några av de värsta krigsförbrytelserna i Europa sedan andra världskriget. Elva åtalspunkter riktas mot den 72-årige före detta militären och de omfattar brott från kidnappning till folkmord. Brotten ska ha utförts under konflikten i Bosnien mellan 1992 och 1995, som krävde 100 000 liv och gjorde 2,2 miljoner hemlösa.

Försvaret har getts lika lång tid som åklagarsidan att fråga ut vittnen: 207 timmar. Åklagarna avslutade sin utfrågning tidigare i år.

Ratko Mladic greps i Serbien och överfördes till ICTY 2011. Han var efterlyst för sin roll i en massaker på nära 8 000 muslimska män och pojkar i Srebrenica 1995. Han misstänks också bära högsta ansvaret för övergrepp mot invånarna i Sarajevo under en 44 månader lång belägring, och för att ha kidnappat FN-personal.

Mladic förnekar brotten och riskerar livstids fängelse om han döms. Tidigare i år vägrade han vittna i rättegången mot sin politiske motpart Radovan Karadzic och kallade tribunalen "satanisk".