HÀr Àr bassÀngerna i nya stadsdelen

TvĂ„ motionsbassĂ€nger, konstgjord strand, kajstrĂ„k och bryggor. Det Ă€r nĂ„gra av de pusselbitar som lagts pĂ„ plats inför den stundande invigningen av Inre hamnen. Vi var pĂ„ plats för att fĂ„ en smygtitt pĂ„ omrĂ„det – och fick se premiĂ€rdoppet av kommunalrĂ„det Reidar Svedahl (L).

PremiÀrdoppet togs av kommunalrÄdet Reidar Svedahl (L).

PremiÀrdoppet togs av kommunalrÄdet Reidar Svedahl (L).

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2023-06-28 17:00

– 20 grader, skulle jag tippa pĂ„.

Det uppskattade Reidar Svedahl, ordförande i samhĂ€llsplaneringsnĂ€mnden, vattentemperaturen till efter den allra första simturen – vilken blev i en av de tvĂ„ motionsbassĂ€nger som nu stĂ„r klara i Inre hamnen.

undefined
Svalkande i sommarhettan, tyckte Reidar Svedahl (L).

– Det blir ett landmĂ€rke i Norrköping – helt unikt. Det finns alla skĂ€l att vara jĂ€ttestolt över det hĂ€r, sĂ€ger Reidar Svedahl.

Den stora invigningen sker torsdagen den 6 juli och dÄ Àr omrÄdet öppet för alla att besöka.

undefined
TvÄ motionsbassÀnger finns i omrÄdet.

BassÀngerna kommer till skillnad frÄn resten av omrÄdet ha öppettider med avsikten att kunna ha daglig kontroll över badplatserna. Utöver detta finns andra sÀkerhetsÄtgÀrder.

undefined
Ola BrÄnÀs, övergripande projektledare för Inre hamnen, var pÄ plats för att visa de nya delarna.

– Vi jobbar med rĂ€cken och fallskydd och informerar ocksĂ„ om att man inte fĂ„r bada i Strömmen, utan att det Ă€r bassĂ€ngerna som gĂ€ller, sĂ€ger Ola BrĂ„nĂ€s, projektledare för Inre hamnen.

För den som hellre kÀnner sanden mellan tÄrna finns en konstgjord strand, belÀgen i parken i nÀrheten. DÀr pumpas vatten frÄn Strömmen in och ska sedan rinna ut över kanten in i kanalen.

undefined
Vattnet ska filtreras nÄgra gÄnger till innan de första badgÀsterna kommer.

Bastubadaren Àr inte heller bortglömd, men det kommer dröja tills efter invigningen innan vattnet kan slÀngas pÄ stenarna.

undefined
Invigningen av bastun fÄr vÀnta ett litet tag till.

– Vi tror att det blir en förening som kommer ha hand om den. DĂ„ blir det upp till den föreningen hur och nĂ€r man kan boka den, sĂ€ger Ola BrĂ„nĂ€s.

– PĂ„ sĂ„ sĂ€tt stödjer vi ocksĂ„ föreningslivet, flikar Reidar Svedahl in.

Dags att kÀnna pÄ vattnet.
Dags att kÀnna pÄ vattnet.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!