Han har sina föräldrar i Mo-tala och har själv bott här under somrarna som barn. Han tycker att det ska bli fantastiskt kul att komma hit och spela.

-- Fast det är alltid lite nervöst att spela inför folk man känner. När släkten står och lyssnar vill man verkligen att det ska låta skitbra, säger han.

Bandet är på väg på turné till Finland, och även om de satsar på större spelningar tycker Elf att klubbframträdanden är något av det roligaste man kan göra:

-- Man får en direkt kontakt med publiken och det är en härlig känsla.

Bandet Brassmonkey beskriver sin musik som alternativ rock. Provocerande, men samtidigt lugn.

-- Den senaste plattan "Out in the sun" är rätt så tillbakalutad. Fast det finns ändå en genomgående rocknerv i musiken, säger Lars Elf.

Trots små resurser har det gått riktigt bra för Brassmonkey. Sedan debutalbumet "bm" kom ut 1998 har bandet turnerat runt i Sverige, bland annat på Stockholms vattenfestival och på Göteborgskalaset. Det har även varit med i radioprogrammet "P3 live" och fått branschtidningen MI:s utmärkelse för en av 1998 års tio bästa konserter. Nu väntar en ny turné med start i Sverige, därefter vidare till Finland.

-- Finlands positiva respons var lite oväntad men absolut välkomnad. De ska göra en livesändning på radio från en av våra konserter, berättar Elf.

I år hoppas bandet även på lite fler festivalspelningar, och troligtvis kommer de att gästa Hultsfred och även Trollhättan under Westgotharockfestivalen.

Tanken är att bandet ska släppa sin tredje platta i september, men innan det vill de sälja mer av sin senaste skiva.

-- Den bästa marknadsföringen är att spela live för folk, och det är vi bra på, menar Elf.

Lars Elf har spelat gitarr sedan han var litet barn. Hela hans familj är musikintresserad.

-- Roligast var att besöka min kusin i Motala. Han hade en elgitarr och förstärkare. Vi brukade sitta och lyssna på Kiss-plattor och jamma tillsammans.

Elf började spela med Brassmonkey 1998. Innan dess hade han och trummisen Mike Vai ett annat band.

Det har varit en del byten av medlemmar inom Brassmonkey, men nu ser det ut som om trion har stadgat sig. Förutom Lars Elf på bas och gitarr, finns Thom Carfors på sång och gitarr och Mike på trummor. När bandet spelar live är det även förstärkt av basisten Anders Festader och Henrik Andersson på synt.