Läs mer: Alla kan inte koppla upp sig.

Blanka fläckar är de områden där varken internetuppkoppling eller mobiltelefoni fungerar som det ska. Anders Hofstedt bor i Raelstorp som ligger bara 6 kilometer från Linköpings stadskärna. Han är beroende av att ständigt vara uppkopplad till de företag han jobbar med i Stockholm.

Vd och ledamot i flera styrelser

Artikelbild

Anders Hofstedt är vd i ett företag i Nacka och sitter även i sex olika bolagsstyrelser i Stockholmsområdet. Han reser mycket men han vill också vara hemma i Raelstorp och försöker jobba på distans. Oftast har han dock stora problem med internetuppkopplingen och ibland fungerar den inte alls.

– Det är konstanta störningar som kommer och går i olika intervaller. Jag kan bli avbruten flera gånger under en timme och allt går oerhört långsamt, säger Anders Hofstedt.

Rätt till fungerande bredband och mobiltelefoni

Han och familjen bor i Raelstorp skola sedan 2006 och situationen har inte förbättrats alls under de gångna åren.

Artikelbild

– Vi som bor här betalar samma skatt som andra medborgare i Linköping och har rätt till fungerande bredband och mobiltelefoni. Vi har många gånger berättat för Linköpings politiker hur vi har det men ingen bryr sig. Kommunen borde sätta press på samtliga teleoperatörer att de levererar samma service till alla invånare, säger Anders Hofstedt.

Nu har han vänt sig till kommunledningen igen och skrivit ett brev där han ber om kommunens hjälp för att få en fungerande lösning för dem som bor i Raelstorp.